На озерах починає діяти заборона на вилов риби

24 Жовтня 2022, 19:20
На озерах починає діяти заборона на вилов риби 678
На озерах починає діяти заборона на вилов риби

На озерах Шацького нацпарку з 1 листопада починає діяти заборона на вилов риби.

Про це повідомили у пресслужбі Шацького парку.

З настанням холодів у водоймах відбуваються великі зміни, які впливають на поведінку підводних мешканців. При зниженні температури у водоймах починається зимова міграція водних біоресурсів до місця зимівлі. В цей період у мешканців водойм різко знижується активність, практично повністю припиняється споживання їжі, уповільнюється інтенсивність росту, знижується частота серцевих скорочень, сповільнюються реакції на подразники.

Читайте також: Риболовля: на водоймах діють обмеження на кількість виловленої риби

З метою збереження в належному стані середовища перебування під час зимівлі риб, з 1 листопада і до початку нерестового періоду наступного року на водних об’єктах Шацького НПП заборонений вилов риби на зимувальних ямах.

Ті, хто нехтуватимуть даною забороною, будуть притягнуті до адміністративної відповідальності (штраф від 34 до 680 гривень) або кримінальної (штраф від 17 до 51 тисячі гривень або обмеження волі на строк до трьох років). Крім того, порушнику доведеться відшкодувати збитки за кожну незаконно виловлену рибу.

У цей час дозволяється любительське та спортивне рибальство на ділянках, визначених відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства, поза межами зимувальних ям.

Шацький НПП закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства України.

Читайте також: З 11 червня на Шацьких озерах можна буде рибалити

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024