Героїв України - замість 50 років Перемоги: в Шацьку і громаді перейменують назви вулиць

21 Жовтня 2022, 17:21
Фото ілюстративне 1916
Фото ілюстративне

В Шацькій громаді перейменують назви вулиць населених пунктів.

Про це йдеться на сайті Шацької селищної ради.

20 жовтня під головуванням Ольги Сахарук, заступниці Шацького селищного голови, відбулося засідання комісії з питань найменування (перейменування) вулиць, провулків та інших об’єктів Шацької селищної ради.

Анатолій Павлей, начальник відділу культури управління «Центр розвитку громади» Шацької селищної ради, член комісії, ознайомив присутніх із процедурою процесу перейменування, за якою спочатку потрібно визначити такі вулиці, напрацювати пропозиції щодо нових назв з відповідною інформаційною довідкою, підготувати та провести громадське обговорення цих пропозицій, за результатами обговорення узагальнити інформацію та підготувати рекомендації, які будуть винесені на розгляд сесії.

Комісія,  в склад якої ввійшли депутати селищної ради, освітяни, працівники сфери культури, юристи, історики, громадські діячі та старости, під час засідання опрацювали списки вулиць кожного населеного пункту Шацької громади, виокремивши серед них ті, що мають у собі радянські, російські і білоруські маркери культури та історії, а тому підлягають перейменуванню.

Такі вулиці є в Шацьку, Світязі, Пульмі, Піщі, Мельниках, Самійличах, Пехах. Відповідно до законів України та інших нормативно-правових актів перейменувати потрібно вулиці 50 років Перемоги, 40 років Перемоги, Жовтнева, 1 Травня, 8 Березня, Брестська, Колгоспна, Гагаріна, Мічуріна.

«До наступного засідання члени комісії повинні запропонувати нові назви для цих вулиць, після чого будемо планувати громадське обговорення. Важливо, щоб процес перейменування відбувся якісно, тому ми маємо підібрати найкращі пропозиції, з якими погодяться і мешканці вулиці, і історики, і члени комісії», – зазначила Ольга Сахарук.

Депутатка селищної ради Діана Гуж-Кирилюк наголосила, що важливо зберігати пам'ять про героїв-захисників з Шацької громади, які загинули, захищаючи Україну, тому їхні імена можуть бути варіантом для назв вулиць.

Інша обраниця громади Неля Сацюк запропонувала перейменувати вулицю 50 років Перемоги в Шацьку на Героїв України.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром