29 січня в Шацьку: день народження святкує Анатолій Положевець

29 Січня 2018, 09:55
3424 Джерело: Фото ілюстративне

Цитата дня: «Воістину той, хто не цінує життя, його не заслуговує.» Леонардо да Вінчі

Цей день в історії: 1804 - відкриття Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, одного з найстаріших університетів Східної Європи; 

1896 - американський фізик Е. Груббе перший у світі використав радіоактивне випромінювання для лікування раку; 

1918 - битва під Крутами. Бій тривав 5 годин із 5 між 4-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та 300-ми київськими студентами, що захищали підступи до Києва. 

1919 - конгресом США прийнято XVIII поправку до конституції, яка забороняла виробництво, перевезення і продаж спиртних напоїв. 

1927 - в Англії вперше з'явився готель з ванними кімнатами. 

1960 - створена перша штучна нирка. 

В цей день народились1874 - Джон Рокфеллер, американський нафтопромисловець, фінансист, син Джона Рокфеллера, перший мільярдера в історії людства; 1918 року народився Джон Форсайт, американський кіноактор (головна чоловіча роль у серіалі «Династія»); 1951-му - Євген Кушнарьов, український політик.

29 січня відзначають іменини Іван, Максим, Неоніла, Петро. Також сьогодні золотий ювілей святкує Анатолій Степанович Положевець, житель села Пульмо, день народження - Володимир Іванович Бондаренко, хірург Шацької районної лікарні.

Вітаємо іменинників і бажаємо козацького здоррв'я, миру та Божого благословення.

Народний прогноз погоди: 29 січня відзначається день поклоніння чесним оковам апостола Петра. У народі цей день був відомий під назвою Петра-покорму, оскільки до цього часу в селян виходила половина зимового корму для худоби. З цього приводу народ підмітив: “Якщо в коморі житнього хліба залишилось більше половини, бути хорошому врожаю”. Погоду цього дня передбачав вітер: якщо він дув з північної сторони, очікували сильного морозу.

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних зі святом, надсилайте свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу: [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024