Радянські пам'ятники на Шаччині: чому досі не замінили написи

12 Жовтня 2022, 16:34
Радянські пам'ятник на Шаччині: чому досі не замінили написи 2202
Радянські пам'ятник на Шаччині: чому досі не замінили написи

Днями на своїй сторінці у фейсбук свободівець Олександр Пирожик опублікував пост  про те, що в Шацьку досі не декомунізували пам’ятні знаки, бо на одній з братських могил стоїть пам’ятник з «пропагандистським» написом. Цю новину підхопили деякі місцеві ЗМІ.

Журналісти Район.Шацьк розбиралися в ситуації.

«Запитання до керівників Шацької громади: як довго ще ці маркери російської військової присутності «прикрашатимуть» нашу землю?! Та отруюватимуть кремлівською пропагандою свідомість наших людей...

Кого чекаєте – «асвабадітєлєй»? Якої «Родіни»? Почитайте уважніше поверх стели: наші люде вже підказують вам, куди їм дорога... Чи хочете, щоб хлопці з лісу вийшли?» – йдеться в дописі.

Отож, відомо, змінити напис на пам’ятнику загиблим солдатам у роки Другої світової війни не можна просто так. Для цього необхідний пакет документів.

Як розповів Анатолій Павлей, начальник відділу культури управління «Центр розвитку громади»  Шацької селищній раді, у 2021 році держслужбовці зібрали документи для демонтажу напису на пам’ятниках. Відповідно до законодавства обласна комісія має погодити зміну напису на пам'ятнику.

А 17 лютого на 21 сесії депутатським рішенням з селищного бюджету виділили 50 тисяч гривень на ремонт обелісків, заміну пам’ятних знаків. Ці гроші спрямували в КП «Добробут», на балансі якого стоять пам’ятники. 

Варто зазначити, що після повномасштабного вторгнення росії питання загострилося. За словами посадовця, зараз питання стало ще актуальнішим, тож на сьогодні уже замовили таблички для заміни.

Читайте також: В Шацькій громаді поширили фейкове повідомлення про вибухи на Волині

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024