Прикордонника оштрафували за те, що під час служби спав та користувався особистим мобільним телефоном

09 Жовтня 2022, 17:43
Прикордонника оштрафували за те, що під час служби спав та користувався особистим мобільним телефоном 1320
Прикордонника оштрафували за те, що під час служби спав та користувався особистим мобільним телефоном

Шацький суд розглянув справу прикордонника, який порушив правила несення прикордонної служби.

Про це йдеться в реєстрі судових рішень, – пише Район.Шацьк.

6 вересня з 4 до 7 години  ранку під час раптової перевірки офіцери внутрішньої безпеки встановили, що прикордонник на ділянці відповідальності на території Шацької громади порушив правила несення прикордонної служби в умовах особливого періоду. Військовослужбовець під час виконання службових обов'язків з охорони державного кордону у прикордонному наряді на момент перевірки відпочивав на місці несення служби та мав при собі особистий мобільний телефон в режимі «на зв`язку» та з активованою сім-картою. 

Читайте також: В Шацьку судили прикордонника через вживання наркотиків

Таким чином прикордонник неналежно виконував охорону державного кордону, бо не спостерігав за прилеглою місцевістю та до місця несення служби потрапили сторонні особи.

Прикордонник пояснив, що під час служби не спав, оскільки було холодно, то він сидів укрившись ковдрою.

Працівник, який перевіряв прикордонника розповів, що він зайшовши всередину бліндажа й побачив, що колега обвинуваченого був на посту, а сам підсудний лежав укритий ковдрою, хоча в той час у нього не був період відпочинку і він мав спостерігати за лінією державного кордону. 

Після того як вони почали розмовляти з військовими, обвинувачений сів та укрився. Також у прикордонника виявили мобільний телефон з активованою сім-картою. Всі ці події зафіксовані на відеозаписі.

Суд визнав винним прикордонника у вчиненні адміністративного правопорушення та  призначив йому 2465 гривень штрафу. Також чоловік сплатить в дохід держави судовий збір 496 гривень.

Читайте також: Прикордонника судили за те, що пропустив селянина без паспорта за лінію прикордонних інженерних сполучень

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024