Вірш шачанки Ніни Корець визнано найкращим на VІІІ Міжнародному конкурсі поезій «Склянка часу»

27 Січня 2018, 13:30
8011

Початок цього року ознаменувався для методиста Шацького БДЮТ Ніни Корець черговим творчим успіхом: її вірш «Крізь обрис світлин чорно-білих» посів перше місце у VІІІ Міжнародному поетичному конкурсі «Чатує в століттях Чернеча гора», який був присвячений темі «Добре жити з родиною».

Загалом  до редакції журналу «Склянка часу*Zeitglas» надійшло понад 1100 творів сучасних авторів з України та зарубіжжя. Проте до конкурсного розгляду було узято лише 60, серед яких відібрано й поезію шачанки.

Оцінювало поетичні твори конкурсантів авторитетне у літературних колах журі, у склад якого увійшли сучасні українські поети, прозаїки та видавці Євгенія Більченко, Олександр Апальков, В’ячеслав Пасенюк, Сергій Лазо та Юрій Шеляженко. В підсумку вірш Ніни Корець набрав 21 бал та посів перше місце у міжнародному конкурсі.

Твори переможців та лауреатів конкурсу було оприлюднено у спец-випуску «Вісника конкурсу», на сторінках міжнародного літературно-мистецького журналу «Склянка часу*Zeitglas» (№№ 83 та 84) та в альманасі «Скіфія».

«Вперше я зіткнулась з такою загадковою назвою «Склянка часу» на сторінках нашої обласної газети «Волинь-нова». Там висвітлювалась перемога нововолинської поетеси (нині покійної) Світлани Костюк в ІІ міжнародному конкурсі «Чатує в століттях Чернеча Гора». Вона здобула ІІ місце за вірш «Вибір є...» серед найкращих поетичних творів з нагоди 200-ліття від дня народження Тараса Шевченка.

Я переглянула інформацію і про конкурс, і про «Склянку часу». Вірші переможців вразили мене глибиною, енергетикою, а видавництво зацікавило й заінтригувало. Однак не так просто відважитися виставити своє творіння на загал. Та коли мені потрапила в руки книга С. Жадана «Метаморфози. 10 українських поетів останніх років», вірш Дмитра Лазуткіна «Екотуризм» висвітлив саме цю проблему. Хоча я не мала ніякого відношення до його назви, але слова про «власні вірші котрих соромляться вічно так ніби хтось має право на хоч який-небудь осуд» перевернули ставлення до своєї творчості.

Дуже приємно, що редакція гостинно відкриває двері і відомим, і авторам-початківцям. Приємно почуватися членом багаточисельної родини «Склянки часу», радіти першим успіхам та прагнути до дальшого вдосконалення та росту.
Конкурс «Добре жити з родиною» на своїй завершальній стадії співпав зі світлим Різдвом, а його тема тісно переплетена з цим святом, бо саме воно допомагає відчути й осмислити родинні цінності.
Щиро дякую «Склянці часу» за надану можливість участі в конкурсі, тішуся результатами! Редакції та журі зичу гарного нового року, нових талантів та нових відкриттів!
» - розповідає Ніна Корець.

Віта Шепеля

КРІЗЬ ОБРИС СВІТЛИН ЧОРНО-БІЛИХ

В потертім альбомі, запиленім, зжовклім,

по митях стоп-кадрово-сталих

із осінню в пізньо-сльозливому жовтні

я пам’ять родинну листала.

 

І тріпнулась свічка на хвилі дотичній,

й мов воском на душу щемливо,

а там - незворушних очей магнетичність,

а там - молоді і щасливі.

 

Усміхнений дім, ще не знаний з літами,

в обіймах погожої днини,

і зграйкою ми біля тата і мами,

їх гордість - дві доньки й два сини.

 

Під обручем часу скрадається спогад,

де мальви квітують над тином

і сплетені руки бабусі й дитини -                   

й ловлю з задзеркалля свій погляд.

 

А осінь дощем  з партитур пожовтілих

на шибці розігрує ноти

й шепоче: «Крізь обрис світлин чорно-білих

вчувається щастя на дотик».

 

                                                

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024