27 січня в Шацьку: свята, дати, іменини

27 Січня 2018, 09:05
2570

Цитата дня: «Зміни – закон життя. І ті, хто дивиться тільки в минуле чи лише на сьогодення, безперечно, пропустять майбутнє»,  Джон Ф. Кеннеді.

Цей день в історії1880 - Томас Едісон запатентував еклектичне лампу розжарювання.1944 - заснування нагород Української повстанської армії

1945 - звільнені в'язні нацистського концтабору в Освенцімі (Польща).

1967 - під час репетиції польоту на місяць на американському кораблі Аполло-1 була пожежа. Всі члени екіпажу (Гас Гриссом, Едвард Уайт та Роджер Чаффі) загинули.

1967 - укладено міжнародний Договір про принципи діяльності держав з дослідження і використання космічного простору, який оголосив космос надбанням всього людства і що встановив заборону на розміщення в космічному просторі ядерної зброї.

В цей день народились1756 - Вольфганг Амадей Моцарт, австрійський композитор; 1832 - Льюїс Керролл, англійський письменник, математик і філософ, автор «Аліси в країні чудес»; 1839 - Павло Чубинський, український етнограф і фольклорист, автор слів Державного гімну України; 1927 - Олекса Тихий, український дисидент і правозахисник, педагог, мовознавець, член-засновник Української гельсінської групи. 

27 січня День Ангела святкують Агнія, Адам, Андрій, Аристарх, Веніамін, Давид, Іван, Ілля, Йосип, Ісак, Макар, Марк, Мойсей, Ніна, Павло, Сергій, Степан. Вітаємо іменинників, хай у вашому житті панують злагода та добробут!  

Народний прогноз погоди: 27 січня відзначається пам’ять преподобних Ісаї, Сави, Мойсея. У давнину помітили, якщо в ніч на 27 січня на небі багато зірок, то незабаром буде тепло і сніжно; якщо ж зірок небагато, то буде негода і хуртовина. Білі хмари цього дня обіцяли мороз. Якщо зранку ворона розкаркалась, то слід чекати на заметіль. А якщо півні зрання закричали у морозний день, то холод скоро відступить. 

Заряджайтеся енергією на цілий день від свого, українського! ТІК - «Біла хмара, чорна хмара»

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних зі святом, надсилайте свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу: [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром