В Мельниках зібрали потрібну суму на автомобіль для військовослужбовців ЗСУ

28 Вересня 2022, 09:51
Благодійний захід у Мельниках 836
Благодійний захід у Мельниках

Активістам села Мельники вдалося зібрати потрібну суму на автомобіль для ЗСУ завдяки численним благодійним заходам.

Про це пише газета «Новий погляд+».

Майже місяць тому активісти із села Мельники розпочали збір коштів на придбання автомобіля для свого військового-земляка Анатолія Жабича, який служить у морській піхоті. Саме він з проханням придбати автомобіль для потреб ЗСУ звернувся до своїх односельців. Вартість автомобіля - 120 тисяч гривень.

Читайте такожАктивісти Шацької громади грали в більярд, дивилися фільм, співали і донатили на ЗСУ

Громадська організація «Пісочні береги» та сільський комітет Мельників (орган самоорганізації населення, створений для вирішення актуальних питань села, до складу якого входять по одному-два представники з кожної вулиці) взялися організовувати благодійні заходи і збирати гроші на автомобіль.

«Перший наш благодійний захід ми провели в День села, тоді вдалося назбирати понад 50 тисяч гривень. Далі ми організовували в сільському парку перегляди просто неба кінофільму «Пекельна Хоругва» та мультфільму «Микита Кожум’яка», - розповідає голова громадської організації «Пісочні береги» Марія Сидорук. – А у п’ятницю, 16 вересня, відбувся благодійний музичний вечір для підтримки ЗСУ».

А для того, щоб на концерт зібралося якнайбільше людей, мельниківці вирішили запросити на нього справжню юну зірку України, талановитого волинянина зі Старої Вижівки, фіналіста «Голосу країни. Діти» Ярослава Карпука. До речі, юнак уже неодноразово співав на сценах Шацької громади, тож і цього разу не відмовив організаторам, виявивши бажання підтримати ЗСУ. 

Долучилася до участі у концерті й інша талановита молодь громади, зокрема, вокалістка із села Положеве Ольга Степанюк (дівчина зателефонувала до організаторів, щойно дізналася про захід), а також гітарист та вокаліст Олександр Штандер з села Хомичі.

А для того, щоб урізноманітнити благодійний захід, вирішили почастувати його учасників смаколиками та гарячими напоями. Тож гості концерту змогли поласувати різноманітними солодощами (пряниками, печивом, пампухами, тортами, трубочками, зефіром, кексами та тістечками) від талановитих кондитерок з великим серцем: Наталії Борсук, Світлани Шум-Мороз, Тетяни Дударчук, Надії Борсук, Іванни Пастернак, Альони Голенчук, Валентини Постернак, Наталії Дударчук.

Ціна входу на благодійний захід становила 100 гривень. Окрім того, для тих, хто хотів придбати квитки заздалегідь, організували ще й онлайн-продаж, з чим допомагали Вікторія Дударчук та Валентина Постернак.

Відкрили благодійний концерт вихованці недільної школи Свято-Аннівського храму с. Мельники під керівництвом Марини Хомич піснею «Ми хочемо миру». Творчі вокальні виступи дарували глядачам жительки села Мельники Уляна Дударчук, Оксана Падалюк та Марічка Забродоцька. Грою на баяні розважав вихованець Шацької дитячої музичної школи, переможець онлайн-конкурсів Ярослав Дударчук з смт Шацьк. Патріотичний реп читав уже добре відомий молоді Шацької громади репер Андрій Цвид (TotМayk) із села Підманове.

Родзинкою заходу став виступ молодої зірки української сцени – Ярослава Карпука. Сам співак був дуже задоволений тим, що зміг долучитися до такої благородної справи, як допомога нашим військовим, та від щирого серця подякував організаторам.

Тож під час благодійного музичного концерту вдалося зібрати 24 100 грн.

«Нашу волю не зламати, ми не падаємо духом!А ще сила українців в тому, що ми з позитивом віримо та знаємо: за нами перемога! Ще дякуємо усім за величезний вклад, який ви робите. Спасибі небайдужим людям, які допомагали нам в організації вечора. Висловлюємо подяку працівникам будинку культури смт Шацьк, Центру розвитку Шацької громади за надану музичну апаратуру, завідувачу клубу села Мельники Федору Гіричу. Спасибі Сергію Карпуку, Шацькому селищному голові, за активну та злагоджену комунікацію з нашою командою і дуже дякуємо Ярославу Карпуку, який відгукнувся виступити на нашому благодійному музичному вечорі», - кажуть у громадській організації.

Станом на 27 вересня активісти зібрали всю суму, яка необхідна для придбання автомобіля. Решту суми вдалося зібрати завдяки заходам, які відбувались у санаторії "Лісова пісня": благодійному концерту, що влаштували в здравниці ГО "Пісочні береги", та благодійному розіграшу лотереї від санаторію. На цих заходах зібрали понад 20 тисяч гривень.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024