В каплиці святої мучениці Тетяни помолилися за студентів та викладачів Шацького лісового коледжу

25 Січня 2018, 17:00
3734

Сьогодні, 25 січня, православна церква відзначає день святої мучениці Тетяни.

Свята Тетяна вважається покровителькою студентів. У каплиці на території Шацького лісового коледжу імені В.В.Сулька, названій на честь мучениці, в цей день відбулося богослужіння, звершене настоятелем парафії святого Архістратига Михаїла УПЦ КП смт Шацьк протоієреєм Романом Скіраком.

Побували на богослужінні і студенти та викладачі Шацького лісового коледжу, які послухали акафіст святій мучениці. Священик у проповіді розповів історію святої мучениці та закликав молодь молитися до неї. Привітав студентів та колег зі святом Ігор Жмурко, директор Шацького лісового коледжу.

Наостанок отець Роман Скірак окропив усіх присутніх свяченою водою.

Довідка. Свята Тетяна в ІІІ ст. за правління римського імператора Олександра Севера. У молодому віці вирішила присвятити все своє життя Ісусові і прожити його в непорушеному дівоцтві. Через те, що вона відмовилася відступити від Бога, Тетяну жорстоко мучили. Кожного вечора, залишаючи її побитою, вимученою, з переламаними кістками, на ранок зустрічали повністю здоровою і додавали їй нових мук.

Її віра творила дива. Та кати не хотіли вірити в силу Божу. Коли дівчину в ідольських храмах змушували поклонитись Діані чи іншим ідолам, їх статуї падали. З кожним днем покарання ставали жахливішими: Тетяну палили на вогні, обрізали волосся, думаючи, що в ньому сила, тіло різали бритвами, та замість крові текло молоко і пахощами наповнялось повітря. Змінювались слуги, виснажені своїм завданням, - вони отримували покарання від ангелів, які весь час оберігали дівчину. Наостанок, бачачи, що Тетяна залишається жива, і не знаючи, що ще з нею робити,було видано наказ обезглавити мученицю.


 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39