Як відзначали шачани День Шацька у попередні роки

21 Вересня 2022, 12:15
День Шацька 1703
День Шацька

Цьогорічний День Шацька проходить без гучних святкувань. Район.Шацьк пропонує пригадати, як святкували день селища в різні роки.

21 вересня традиційно до шачан з’їжджаються на гостину родині та друзі, адже в селищі престольне свято – День народження Богородиці або Пречиста. Цього дня в парку Шевченка щороку організовували народні гуляння з частуванням, гостями, дитячими забавами та гучними концертами.Агресія росії цьогоріч змушує відмовитися від масових святкувань, але шачани моляться за мир під час ранкових богослужінь.

У 2016 році шачани святкували ще в не реконструйованому парку Шевченка. Відзначити разом з шачанами приїжджали гості з сусідніх громад, вітали запрошені поляки та, навіть, білоруси. Шачани слухали спів Степана Гіги та насолоджувалися вогняним шоу.

Читайте також: Фаєр-шоу від луцьких артистів стало фантастичним завершенням Дня Шацька

День Шацька 2016.ФОТО

Діти в День Шацька флешмоб танцювали й грали «Хто зверху?»

Таланти Шацька представили свої роботи на святковій виставці

2017 року хедлайнером концерту на День Шацька стала Тоня Матвієнко.Для шачан та гостей свята влаштували лазерне шоу. Дитячу програму організували для юних мешканців краю, а для молоді фотоквест. 

Читайте також: У Шацьку гучно відсвяткували День селища

Антоніна Матвієнко смакувала в Шацьку вугром і ходила на екскурсію в музей фауни

У відео син священика показав красу Шацького Різдво-Богородичного храму

2018 року на День народження селища урочисто відкрили реконструйований парк Шевченка, що в Шацьку. 

Відкриття нового скверу, привітання від господарів і гостей, яскравий концерт, море подарунків і приємних сюрпризів – День Шацька, який святкували у 2018 році, надовго залишиться в пам'яті шачан як одна з головних подій року.

Радував своїм співом шачан Ярослав Карпук.

Читайте також: День Шацька-2018. ФОТОГАЛЕРЕЯ

Юний голос, вправна господиня і затятий холостяк: в День Шацька відзначили рекордсменів селища

В День Шацька дітвору розважали аніматори та робот-трансформер. ВІДЕО

Підкорювачі вогню подарували шачанам ефектне Fire-шоу

«У Шацьку найкраща публіка!» – кавер-гурт «100 хвилин»

У День селища шачани отримали в подарунок новий сквер

 

Не пропускали шачани святкування і 2019 року. Масові гуляння цього дня стали для шачан традиційними, тож всі з нетерпінням чекали цього дня. Гостей свята зустрічали чималі овочево-фруктові композиції навчальних закладів Шацька, виставка робіт фотоконкурсу «Шацьк в об’єктиві» та конкурсу дитячого малюнка «Громада очима дітей». Для любителів посмакувати печеним м'ясом, ковбасами та різноманітними овочевими стравами працювала «Козацька кухня» зі Львова та виїзна торгівля. Любителі спорту також не залишились обділеними: для дітей та дорослих організували спортивні змагання та забави. Також відзначили шачан у різних номінаціях.

Шачанам дарував концерт срібний переможець проєкту «Голос.Діти» – старовижівчанин Ярослав Карпук, переможниці та призерці численних вокальних конкурсів, дзвінкоголосій Каріні Левчук із Турійська, ансамблям з Вишнівської ОТГ та Згоранської сільради, запальному чоловічому дуету з Голоб.

Читайте також: І співали, й танцювали, й зіркових гостей вітали у День Шацька

Загадковий нічний Шацьк – фото селища, які здобули перемогу в конкурсі

Як у Шацьку вітали артистів зі столиці

На День Шацька визначили найкраще гарбузове подвір'я та малюнок про громаду

2020 року святкування Дня Шацька організували онлайн через карантинні заходи у зв'язку з коронавірусом. Шачан вітали з днем шацька в мережі Інтернет і гулянь не було.

Читайте також: Шацьк святкує іменини: друзі вітають зі святом

2021 року свято в Шацьку знову організували в сквері парку Шевченка.Зранку шачани молилися за добробут свого краю у храмах. Пізніше, футболісти змагалися у мініфутболі за Кубок Шацька.

А по обіді в селищному сквері ім. Тараса Шевченка всі разом зібралися на святкування.

Чого лиш тут не було: фотозони, виставка від загальноосвітніх навчальних закладів «Дари осені», фотоквест для молоді, майстер-класи для наймолодших, розіграш лотереї, а ще частування, тир, солодощі, розваги для дітей, вогняне шоу та багато іншого.

Ну і, звичайно, концертна програма від місцевих аматорів. Окрасою концерту став виступ військового оркестру Луцького прикордонного загону. Ввечері молодь розважав гурт «Оксамит».

Читайте також: День селища Шацьк: як все було

Після Перемоги ми обов'язково знову зустрінемося у парку Шевченка і відзначимо День народження рідного селища.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024