«Stolyarka hab»: у Положеві відкрили й освятили соціальну майстерню

19 Вересня 2022, 21:00
Соціальна майстерня в Положеві 1001
Соціальна майстерня в Положеві

В селі Положеве відкрили соціальну майстерню «Stolyarka hab».

Про це інформує Карітас-Волинь у Фейсбуці.

За підтримки Caritas international, Caritas Ukraine та Карітас-Волинь у селі Положеве Шацької територіальної громади організували простору у вигляді столярної майстерні-хабу для отримання навичок та реалізації власних столярних проєктів місцевих та тимчасово переселених людей.
«Сам захоплююсь різноманітними дерев'яними поробками, і тому з місцевими ентузіастами парафії вирішили облаштувати таку «вільну майстерню», - розповідає ініціатор та керівник проєкту отець Богдан Іващук. - Це місце слугуватиме для соціальної інтеграції внутрішньо переміщених сімей і, можливо, когось надихне почати власну справу».

В межах проєкту при парафії Преображення Господнього УГКЦ разом із вимушеними переселенцями добудували деревообробну майстерню та закупили потужний лазерний станок портального типу з витяжною установкою.

У майстерні вже виготовляють різноманітні сувеніри на лазерному станку: ікони, портрети, пазли та побутові речі, прикрашені різьбою. Тут планують продавати власноруч виготовлені вироби та спрямовувати виручені кошти на розвиток хабу.

Надзвичайно раді бачити на святі відкриття Преосвященного Владику Луцького Екзархату Української Греко-Католицької Церкви Кир Йосафата Говеру, який благословив усіх на натхненну творчу працю.

«Дякуємо нашій фасилітаторці роботи з місцевими та релігійними громадами Katya Lytvynuk за координацію цього чудового проєкту!» – йдеться у дописі.

Читайте також:На озері Світязь українські сім'ї зцілювали любов'ю - Карітас-Волинь

Греко-католицький священник з Положева роздаватиме допомогу вимушеним переселенцям

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром