24 січня в Шацьку: свята, дати, іменини

24 Січня 2018, 09:05
3061

Цитата дня: «Відчуйте попутний вітер у вашому вітрилі. Рухайтеся.Якщо немає вітру, беріться за весла.» Латинська приказка

Цей день в історії: 1848 рік  - в  Північній Каліфорнії Джеймс Маршал знайшов великий золотий злиток, що дало поштовх до виникнення «золотої лихоманки».

 У 1895-му встановлений неофіційний рекорд швидкості на мотоциклі.

 1984-й  - у США в продажу по ціні 2495 доларів за штуку з'явились перші комп'ютери «Макінтош». Незважаючи на досить потужну рекламну підтримку, «Мак» став популярним лише через півтора року, коли компанія Aldus випустила програму «PageMaker», перший програмний пакет для підготовки до друку та публікації книг і брошур. «Макінтош» відкрив нову еру в комп'ютеризації завдяки досить вдалому графічному інтерфейсу і двом нововведенням - мишці і дисководу для маленьких 3.5-дюймових дискет, що прийшли на зміну громіздким флоппі-дискам.

У 2010 році  фантастичний бойовик «Аватар» Джеймса Камерона, знятий у форматі 3D, став найкасовішим фільмом в історії.  Цього дня за показниками бокс-офісу він обігнав камеронівський «Титанік», що мав касу 1,843 млрд. доларів.

24 січня народилися: у 1776 році - Ернст Теодор Амадей Гофман, німецький письменник («Крихітка Цахес», «Житейські погляди кота Мурра»);1891 - Вальтер Модель, німецький фельдмаршал, командувач групами армій «Центр» і «Північ»; 1973 - Андрій Новак, український економіст.

Сьогодні день народження відзначають Ірина Мельничук, вчитель ЗОШ І-ІІ ст. с.Підманове, а також народний депутат України від виборчого округу №21, до якого входить Шацький район - Степан Івахів.

З нагоди іменин привітання приймають Віталій, Володимир, Йосип, Михайло, Микола, Степан, Терентій, Федір.

Вітаємо іменинників і бажаємо козацького здоров'я та благополуччя! 

Народний прогноз погоди: 24 січня відзначається день пам’яті преподобного Феодосія Великого. У народі цей день називався «Феодосієве тепло». Зазвичай цього дня насправді була тепла погода, але люди побоювалися такого тепла і говорили: «Бійся весни у січні», хоча тепла погода передвіщала ранню і теплу весну. Якщо на Феодосія була відлига, то готувались до затяжної весни.

Заряджайтеся на день від української музики! Тартак та Арсен Мірзоян - «Знаєш, мій день»

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних зі святом, надсилайте свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу: [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром