На Волині перевірять, як учасники АТО використовують виділені їм земельні ділянки

22 Січня 2018, 16:50
2233

На Волині мають намір перевірити, наскільки ефективно використовують державні землі, які були передані у приватну власність учасникам АТО.

Про це йшлося сьогодні, 22 січня, під час оперативної наради у Волинській облдержадміністрації, – пише Волинська правда.

Лише у трьох районах Волині – Іваничівському, Горохівському та Луцькому – у 2017 році учасникам бойових дій на Сході України виділили майже тисячу гектарів землі.

Таку цифру під час «оперативки» озвучив керівник головного управління Держгеокадастру у Волинській області Анатолій Поляков.

Голова Волинської ОДА  зауважив, що має інформацію про те, що ці ділянки самі атовці не використовують і передали їх в оренду агрофірмам.

«Є цілі масиви, сотні гектаів, які виділялися не розрізнено, а в рамках одного масиву. За нашою інформацією, вони передані у користування агрофірм. Мене цікавить, як наповнюються місцеві бюджети, як сплачується орендна плата за ці землі, які умови договорів, якщо вони є», – сказав Гунчик.

Тож він попросив Полякова провести аудит цих земельних ділянок. Утім, на переконання керівника обласного управління Держгеокадастру, перевірити навіть, чи є договори оренди на ці ділянки, не так просто, оскільки тепер вони – у приватній власності.

«Рано чи пізно Кабмін все одно прийме рішення про проведення такого аудиту, бо це державні землі. Я не бачу нічого дивного в тому, якщо ми проаналізуємо, як їх використовують», – додав голова ОДА. Тож він дав доручення Держгеокадастру надати в ОДА пропозиції з риводу того, які є способи проведення такого аудиту у найближчий час.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром