Працівники Шацького національного парку застрелили двох вовків

21 Січня 2018, 09:55
6831

На території Шацького національного парку було виявлено лісових хижаків.

Під час патрулювання лісових масивів Шацького національного парку було знайдено нічні сліди вовка, трохи притрушені снігом, - повідомляється на сторінці Шацького НПП у Facebook.

Про те, що сюди навідуються хижаки, відомо давно. Їхні сліди знаходили не раз, та й кількість косуль зменшується протягом зимових місяців. Отже, після детального обстеження території швидко виявили, що вовк знаходиться в кварталі 27 відділі 29 Мельниківського лісництва. Не зволікаючи, служба охорони парку провела відстріл, в результаті якого було добуто два вовки: самка двох років і самець трьох років.

Завдяки цьому в угіддях вдасться зберегти поголів’я диких свиней, козуль, зайців, бобрів та інших видів. Адже добова норма харчування одного дорослого сіроманця – 5-6 кг, річна – 1,5-2 тонн м’яса. Вовки зайшли сюди із сусідньої Білорусії, їх привабила велика кількість дичини.

Небезпека від цих хижаків надто велика, щоб легковажно ставитися до їх появи у наших лісах. Тому силами лісової охорони буде продовжуватися контроль за розповсюдженням хижаків на території Шацького національного природного парку.


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39