Хотів купити квасолю, натомість пограбував стареньких - як орудують шахраї

20 Січня 2018, 14:00
3139

Жителька селища Шацьк розповіла історію про те, як дві її бабусі, мешканки сусіднього району, стали жертвами шахраїв. Оприлюдненням вражаючих фактів і схем, завдяки яким аферисти виманюють гроші у людей похилого віку, шачанка хоче  застерегти останніх від плачевних наслідків спілкування з шахраями і закликати не втрачати пильності під час візиту до них невідомих осіб.

Прикрі випадки трапилися в серпні минулого року. До оселі бабці прийшов чоловік і запитав у неї, чи голосувала вона на виборах за Порошенка. Почувши ствердну відповідь, продовжив: «То розпишіться і отримайте 150 гривень» - і дав їй 200-гривневу купюру. Старенька хотіла дати здачу – 50 гривень – дрібними купюрами, але чоловік категорично відмовився: «Тільки крупними».

Доки бабця ходила в другу кімнату по гроші, а потім – по паспорта, шахрай вкрав гроші з усіх схованок – всього 5 тисяч гривень - і дременув із хати. Старенька тільки тоді зрозуміла, що її обікрали. Але було вже пізно – автомобіль афериста від’їжджав від будинку.

Цього ж дня чоловік, трохи змінивши зовнішність (відклеївши вуса), за якимось фатальним збігом обставин прийшов в інше село до другої бабці жительки Шацька.

-Продаєте квасолю? – запитав у баби і діда.

-Маємо, але нелущену, - відповіли.

Дід зняв із горища сухе бадилля із стручками квасолі і показав потенційному покупцеві.

-Забираю за 600 гривень, - сказав чоловік і дав бабусі дві купюри по 500 гривень.

Бабця якраз мала в кишені 400 гривень і простягнула їх як здачу. На цей раз шахрая не влаштовували крупні купюри, і він зажадав здачу дрібними. Як на те, в одній з кімнат будинку подружжя тримало скляну банку з багаторічними заощадженнями - 71 тисячею гривень. Шахрай, побачивши банку з грошима, вирвав її з рук бабусі, відштовхнув діда – і тільки його бачили.

Шачанка – внучка і єдина родичка літнього подружжя, що постраждало від шахрая. Бабуся і дідусь, яким за 80 років, дуже важко пережили цей випадок, тому жителька Шацька пообіцяла зробити все можливе, щоб вивести на чисту воду афериста і повернути постраждалим гроші. Поліція, попри те, що їй була відома марка автомобіля шахрая та номерний знак, не зробила нічого, щоб по гарячих слідах впіймати крадія.

Утім,  шахрая таки вивели на чисту воду – зробив це професіонал своєї справи, і тепер аферист відповідатиме за вчинене на лаві підсудних. До речі, саме перед днем святого Миколая літнє подружжя отримало всі свої заощадження, вкрадені в них нечистим на руку циганом.

Жителька Шацька радіє такому закінченню справи, а наостанок наголошує, щоб земляки, особливо літнього віку, не контактували з невідомими особами, не впускали їх до хати, не довіряли їм і не погоджувалися на жодні фінансові операції. Бо, з її слів, все може закінчитися плачевно. 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром