В разі загрози з боку білорусі: як відбуватиметься евакуація у Шацьку

17 Серпня 2022, 12:45
В разі загрози з боку білорусі: як відбуватиметься евакуація 63877
В разі загрози з боку білорусі: як відбуватиметься евакуація

Шацька селищна рада має план евакуації для місцевих жителів та гостей в разі російської загрози з боку білорусі.  

Про це повідомив селищний голова Сергій Карпук в інтерв'ю.

Громада розташована біля кордону з Білоруссю. Саме тому з перших днів у селищній раді націлені на те, щоб довести, як діяти в разі, якщо ворог захоче піти на цю територію і жителі громади опиняться в окупації. 

На місцях працюють старости. Є варіанти, куди можна людям дістатися. Зараз усі шляхи не озвучуються, крім того, вони змінюються щоразу через різну військову ситуацію. 

Читайте також: Збирають заявки від закладів освіти на Wi-Fi в укриттях

У селищній раді працюють над тим, щоб у людей була можливість вирушити або в сусідню Польщу, або до сусідніх областей чи вглиб області. 

«Ми не знаємо, куди піде ворог, а від цього залежатиме, куди саме ми спрямовуватимемо людей. Нас не можна порівнювати з Бучею, все-таки Буча розташована за сотню кілометрів від кордону. Крім того, евакуаційні шляхи не повинні перетинатись із військовими шляхами», – каже Сергій Карпук.

За словами очільника громади, періодично питання евакуації переглядаються, тому що проходить ротація і кожна військова частина, яка заступає, може вносити свої корективи. Є пішохідні маршрути, є для автівок. 

Однак, є села, з яких складно евакуюватися: там за допомогою прикордонників розроблені маршрути для безпечного руху, щоб люди не йшли дорогою, де ЗСУ чекають ворога.

Читайте також: Чому школи Шацької громади не відкриються з 1 вересня

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024