У Шацьку виявили пошкодження моста новозбудованої дороги: на ремонт потрібно майже 600 тисяч гривень

16 Серпня 2022, 11:42
У Шацьку виявили пошкодження моста новозбудованої дороги: на ремонт потрібно майже 600 тисяч гривень 4980
У Шацьку виявили пошкодження моста новозбудованої дороги: на ремонт потрібно майже 600 тисяч гривень

Додаткові роботи з поточного середнього ремонту автомобільної дороги державного значення Піща – Шацьк коштують майже 600 тисяч гривень.

Про це стало відомо з майданчика публічних закупівель Прозорро, – пише Район.Шацьк.

Необхідність у додаткових робіт виникла через виявлені критичні дефекти.

При наданні послуг по поточному середньому ремонту автомобільної дороги Т-03-02 Піща – Шацьк – Любомль – Володимир-Волинський – Павлівка – Горохів – Берестечко – Козин – М-06 на ділянці від км 0+000 до км 7+830 спільно з представниками генпідрядника ТзОВ «ПБС» провели детальне обстеження мосту, де й виявили ряд критичних дефектів.

Читайте також: Нова дорога в Мельниках – результат співпраці мешканців і Шацької селищної ради

Тут пошкоджені опори та відкрилки споруди у вигляді тріщин та деформацій (прогин берегових опор та зміщення відкрилка з правої сторони на 35 см). Ремонт для цих пошкоджень не були передбачені ремонтні роботи проєктно-кошторисною документацією. Виявлені дефекти суттєво впливають на безпечну експлуатацію мосту і можуть привести до руйнування споруди, і, як наслідок, не забезпечать гарантійних термінів експлуатації даного об’єкту поточного середнього ремонту. 

Враховуючи коригування кошторисної частини проєктної документації необхідно невідкладно виконати роботи, що дасть змогу підвищити опорні спроможності споруди, її довговічність, а також забезпечить безаварійний та безперебійний рух транспорту по дорозі. Корегованою частиною проєктної документації збільшено обсяги робіт.

Вартість робіт становить 582,4 тисячі гривень.

Проводитиме ремонт ТОВ «ПБС».

Читайте також: Нова дорога в Мельниках – результат співпраці мешканців і Шацької селищної ради

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024