Молодь на хвилях Світязя: у Шацьку відбулася благодійна акція на підтримку військовослужбовців

15 Серпня 2022, 15:55
Молодь на хвилях Світязя: у Шацьку відбулася благодійна акція на підтримку військовослужбовців 2335
Молодь на хвилях Світязя: у Шацьку відбулася благодійна акція на підтримку військовослужбовців

Акція «Молодь на хвилях Світязя», яка відбулася 13 серпня на пляжі озера Світязь, об’єднала шацьку молодь, місцевих підприємців, кондитерів та майстринь заради спільної мети – допомоги збройним силам у подоланні російського агресора.

Журналісти Район.Шацьк побували на акції та побачили все на свої очі.

Цьогоріч молодь вперше святкувала свій день 12 серпня. Шацькі юнаки та дівчата відзначили свій день з користю – організували благодійну акцію, аби зібрати гроші на антидрон рушницю.

Мету собі поставили немаленьку – зібрати 200 тисяч гривень.

Читайте також: Ціль - антидронова рушниця: воїн з Шацької громади записав відеозвернення

Аби залучити кошти молодь, за підтримки Шацької селищної ради, влаштували благодійний ярмарок, концерт  та спортивну частину. Окрім цього, об’єднали місцевих підприємців та організували благодійну лотерею з розіграшами призів. Але, все по черзі.

Отож, за два дні до свята Молодіжна рада, яка була ініціаторами акції, оголосили про продаж лотереї. Один квиток коштував 50 гривень, виграти можна було близько 50 призів. Власне розіграш запланували проводити вже на святі.

Одночасно, до благодійного ярмарку готувалися й кондитери, які чаклували над смачнючими тістечками. Чого лиш не приготували місцеві господині: тортики, капкейки, зефіри, круасани. Ресторан Нестер Хаус запропонували для відвідувачів узвар. Майстрині теж не залишилися осторонь, вони на продаж дали свої вироби: іграшки, вироби з бісеру, «маковійчики» та інші цікавинки.

Читайте також: У Шацьку відбудеться благодійне свято до Дня молоді

Запланованого дня ярмарок розпочався зі зливи, поодинокі відвідувачі швиденько купували товар та поверталися додому. Саме через це не відбулися заплановані спортивні змагання. Скасували змагання на катамаранах, забіг на воді, не відбулося й руханки.

Організатори вже почали хвилюватися, що дощ зірве й концертну програму, але ближче до кінця дня розпогодилося, тож глядачі підходили до місця проведення акції – пляжу Нестер Хаус.

Наймолодших глядачів приваблювали солодощі та солодка вата. Молодь та дорослі прийшли, аби підтримати військовослужбовців та послухати молодих виконавців.

Читайте також: Шацьк: за кошти, зібрані від розіграшу лотереї, придбали авто для бійців 14 ОМБр

На товари, що стояли на ярмарку, стояла фіксована ціна, однак кожен міг заплатити стільки, скільки вважав за потрібне. Біля столів стояли скриньки, куди охочі вкидали гроші за товар. Усі вторговані кошти 100% йдуть на придбання військовим зброї.

Музичну частину розпочали з привітального слова Шацького селищного голови Сергія Карпука. Він привітав молодь Шацької громади зі святом та вручив грамоти активістам. Нагородили грамотами Шацької селищної ради Надію Цюпях, Артура Мерчука та Аліну Штемпель, членам Шацької молодіжної ради, за активність у житті громади.

Читайте також: Молодь Шацька – як рушій розвитку громади

Пісенні номери глядачам дарували Оля Степанюк, Надія Слюсарук, Вікторія Ягодинець, Наталія Кушнір, Оксана Падалюк, Андрій Цвид (Tot Mayk), Богдан Лукашук, Максим Веремчук, Кавер-гурт зі Згоран.  

Хедлайнером концерту став заслужений артист естрадного мистецтва України, директор благодійного фонду Сергій Скулинець, з яким співала юна артистка Божена.

Читайте також: Благодійний концерт й збір коштів для ЗСУ організували у Шацьку

Воєнна реальність змінила тональність та тематику пісень. Артисти співали про трагічні події на рідній землі, у своїх піснях плакали разом з тими, хто сумує за загиблими та молилися за долю країни.

Працювали на заході й місцеві фотографи, які зберегли всі моменти на світлинах.

Наприкінці акції провели розіграш серед тих, хто купував лотереї.

Як розповіли організатори, вдалося продати 840 квитків, з них обрали 66 переможців. Зі списком переможців можна ознайомитися на сторінці Шацький край у фейсбук та інстаграм.

Під час акції на антидрон рушницю вдалося зібрати понад 88 тисяч гривень, але люди продовжують скидати гроші на карту, тож станом на 15 серпня сума становить понад 146 тисяч гривень.

Організатори поділилися, що вражені одним з благодійників, який просто надіслав 40 тисяч гривень.

Кожен охочий може допомогти: рахунок для допомоги збору на антидрон-рушницю: 4149499396260034 (Оксана Гаврось – голова молодіжної ради).

Читайте також: Молодь Шацька зібрала понад 40 тисяч на авто для ЗСУ

Фото Влада Мальцева та Юлії Шевлякової.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024