Гроза, затоплені пляжі і відсутність туристів: озеро Світязь у вихідні

15 Серпня 2022, 12:02
Через грозу - мала кількість відпочивальників на Світязі 1324
Через грозу - мала кількість відпочивальників на Світязі

У неділю, 14 серпня, на пляжах Світязя майже не було відпочивальників.

Впродовж останніх декількох днів Волинь накрила потужна злива, і Шацький край не став винятком. Внаслідок надзвичайних погодних умов грунт перенасичений водою. Зелені зони на пляжі Світязя подекуди затоплені – стоять калюжі – пише Конкурент

У неділю у Шацьку без опадів, температура вночі становила 18 градусів, вдень підіймалася до 27, сонце часто з'являлося з-за хмар.

Однак відпочивальників на березі улюбленого озера волинян зовсім небагато. Подекуди люди невеликими компаніями відпочивають під «грибочками», ще менше – проводять час у воді.

Читайте такожСвітязь перед грозою: світлини величного природного явища

«Цими вихідними відпочивальників було зовсім небагато. Можна сказати – майже не було. Адже погода внесла свої корективи. Рятувальники закликали зайвий раз не виїжджати своєю машиною з дому через небезпечні погодні умови. На наступні вихідні, до речі, у Шацьку теж прогнозують дощ і грози», – прокоментував представник однієї із баз відпочинку на березі Світязя Владислав.

Представниця іншої бази відпочинку пані Ольга додала, що, можливо, окрім погоди, відпочивальників стримує ситуація на білорусько-українському кордоні.

Читайте такожКолись тут бували і космонавти, і співаки, а зараз люди не їдуть, бо бояться: відпочивальниця - про вихідні на Світязі

«Діти у прикордонній зоні будуть вчитися дистанційно через загрозу з боку Білорусі. А озеро Світязь, на жаль, теж досить близько до кордону», – зазначила жінка.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром