В Мельниківському лісництві виявили гніздо рідкісного птаха, навколо якого встановлять охоронну зону

11 Серпня 2022, 09:40
Гніздо чорного лелеки 1089
Гніздо чорного лелеки

На території Шацького національного природного парку виявили гніздо чорного лелеки і четверо пташенят.

Про це інформує нацпарк у Фейсбуці.

На території Шацького нацпарку встановлено охоронні зони навколо 8 гнізд чорного лелеки в лісових масивах. За результатами моніторингу гніздування чорного лелеки на території Шацького національного природного парку у 2022 році, представниками Державного природничого музею м.Львова, членами Західно-українського орнітологічного товариства та працівниками парку було зафіксовано 6 пташенят у двох гніздах.

Читайте такожВ лісах Шацького національного парку - 8 гнізд чорного лелеки і 6 пташенят

Але завдяки сумлінній і відданій праці працівників лісової охорони національного парку у лісовому масиві Мельниківського лісництва було виявлено ще 1 гніздо чорного лелеки, в якому вдалося закільцювали 4 пташенят. 

Тому для охорони і збереження даного виду Шацький національний природний парк видав Наказ № 74 від 10.08.2022 року «Про встановлення охоронної зони навколо гнізда чорного лелеки», який організовує роботу у забезпеченні спокою і встановлює охоронну зону навколо гнізда у радіусі до 1-го км, з обмеженнями щодо здійснення господарських заходів. Адже збереження та відтворення природного середовища є щоденним завданням та роботою Шацького національного природного парку. 

Закликаємо усіх не турбувавати і не шукати заради цікавості гнізда чорного лелеки , адже це може стати причиною скорочення чисельності популяцій цих величних птахів!

Читайте такожУ Шацькому парку оновлюють екологічну стежку

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром