Шацьк: комунальники виявили незаконні підключення до каналізації

10 Серпня 2022, 14:20
Незаконне підключення 670
Незаконне підключення

Працівники КП «Добробут» розпочали перевірку каналізаційних люків по вулицях смт Шацьк, де проходять труби, прокладені в межах дії проєкту «Охорона екосистем долини річки Буг на прикордонних територіях Польщі, Білорусі і України».

Про це інформують на сайті Шацької селищної ради.

Під час інспектування вулиці Набережна було виявлено три факти незаконного підключення до каналізаційної мережі. Двоє громадян, які вчинили протиправні дії, вирішили узаконити підключення, третій (Андрій Бик) – відмовився.

Повідомляють, що перевірки триватимуть і надалі. Незаконні підключення виявлятимуться, а винні притягатимуться до адміністративної відповідальності (штраф – до 6 тис. грн).

Читайте такожШацький селищний голова обговорив з міністром захисту довкілля проєкт каналізування громади

Наголошують мешканцям Шацька, які проживають на вулицях з прокладеною каналізацією (Незалежності, Перемоги, Шевченка, Волі, Набережна, Гагаріна, Озерна), на необхідності оформити відповідну документацію щодо технічних умов, підвести каналізаційні мережі до своїх будинків та укласти договір з КП «Добробут» про обслуговування. До речі, на сьогодні двоє громадян, які мешкають по вулицях Волі і Незалежності селища Шацьк, виявили бажання підключити будинки до централізованої системи каналізування і почали оформляти відповідну документацію.

Вигрібні ями, якими користуються більшість мешканців, – це застарілий і шкідливий для довкілля спосіб каналізування. Маємо думати про наше майбутнє, про чистоту питної води й наших унікальних озер, прагнути до європейських норм життя й цивілізованого відпочинку.

Читайте такожНа каналізування населених пунктів навколо Світязя потрібно ще понад 40 мільйонів

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром