Мама загиблого Героя з Шацька взяла участь у прощі до каплиці-пантеону

06 Серпня 2022, 14:40
Любов Буз біля каплиці-пантеону 1059
Любов Буз біля каплиці-пантеону

В день Почаївської ікони Божої Матері у с. Лішня, що на Тернопільщині, відбулася традиційна Всеукраїнська проща до каплиці-пантеону в пам'ять Героїв, що загинули у російсько-українській війні.

Про це повідомляє 4 відділ Ковельського РТЦК та СП у Фейсбуці.

Нагадаємо, у селі Лішня Кременецького району, за 12 км від міста Кременець, розташована гідрологічна пам’ятка природи місцевого значення – Джерело Святої Анни, яке оголошено об’єктом природно – заповідного фонду. Наразі в цьому місці побудована єдина каплиця - пантеон Героїв АТО і ООС. У ній встановлені меморіальні дошки загиблим захисникам з різних областей України, які ціною власного життя захистили незалежність та свободу рідної держави під час бойових дій. 

Каплицю-пантеон збудували ще на початку війни, у 2014 році. Святинею опікуються місцеві священники Православної Церкви України. Біля джерела побудована дерев’яна капличка, у якій стоїть фігура Святої Анни.

Більше сотні людей 5 серпня молилися за спокій душ бійців, які, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України, віддали найдорожче – власне життя. У цьому заході взяли участь з Волині військовослужбовці територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та члени родин загиблих воїнів. 

Помолитись за загиблого сина та усіх полеглих воїнів прибула із Шацька Любов Буз - мама загиблого 23-річного Героя Сергія Мокренка, наймолодшого, найкращого, найвідчайдушнішого, а головне — у повному розумінні слова – щирого патріота, який готовий був віддати за Україну все.

Точна кількість імен загиблих військових, викарбуваних на дошках у каплиці-пантеоні, наразі невідома. Рахунок не ведеться спеціально. Це не статистика, адже за кожним іменем прихована історія, людська доля. Та плити додаються майже щодня. Через брак місця змушені залишати їх на землі, розповів отець Андрій Любунь. Зараз каплицю-пантеон добудовують. У майбутньому вона стане першим в Україні храмом, де можна помолитися за загиблих військовослужбовців.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024