Шацьк: у храмі Різдва Пресвятої Богородиці освятили воду

18 Січня 2018, 12:40
3474

У храмі Різдва Пресвятої Богородиці смт Шацьк освятили воду.

Сьогодні, 18 січня, напередодні свята Хрещення Господнього, у храмі Різдва Пресвятої Богородиці смт Шацьк відбулося святкове богослужіння, а також було здійснено велике освячення води.

Чин освячення звершив протоієрей Микола Вихор, настоятель храму.

Відомо, що освячену воду слід першою споживати під час Святої вечері та з молитвою кропити нею всіх членів сім’ї, подвір’я, домівку, криницю, свійських тварин. Ця вода має таку ж цілющу силу, як і вода, що освячується 19 січня, яку називають Йорданською – лікує тілесні і духовні хвороби, не псується і зберігається протягом року.

Як оповідає про цю подію євангеліст Матвій, у 30-річному віці Господь наш Ісус Христос перед початком Своєї проповіді прийшов на річку Йордан, щоб прийняти Хрещення від пророка й Предтечі Іоанна Хрестителя. Предтеча хрестив людей водою в покаяння, передрікаючи, що невдовзі прийде Той, Хто хреститиме Духом Святим. Побачивши Христа, Іоанн стримував Його, промовляючи: «Це мені треба хреститися від Тебе, і чи Ти приходиш до мене?». На що Господь відповів: «Облиш нині, бо так належить нам виконати всяку правду».

У ту саму мить, як Ісус занурився в Йорданські води та звершилося це священне Таїнство, небо розійшлося, Іоанн побачив Духа Божого, Котрий сходив, як голуб, на Христа, а також чутно було голос Бога Отця з неба: «Цей є Син мій возлюблений, у Якому Моє благовоління». Таким чином, на Йордані була явлена Свята Трійця — Єдиний Бог у трьох Особах: Бог Отець, Бог Син і Бог Дух Святий, тому і має цей день назву Богоявлення.

Також цей день знаменував явлення Христа народу і початок Його суспільного служіння та відкритої проповіді Євангелія.

2

2

1

3

3

2

2

2

2

2

2

2

2

2

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром