Напився поки перевіряли документи на блок-пості: водій у суді доводив, що не кермував п'яним у Шацьку

05 Серпня 2022, 19:32
Напився поки перевіряли документи на блок-пості: водій у суді доводив, що не кермував п'яним у Шацьку 1240
Напився поки перевіряли документи на блок-пості: водій у суді доводив, що не кермував п'яним у Шацьку

У Шацькому суді розглянули справу водія, який доводив, що не їхав за кермом напідпитку. Суд не повірив доводам і оштрафував чоловіка.

Про це йдеться в опублікованому рішенні суду, – пише Район.Шацьк.

27 травня після 10 години вечора керував автомобілем Honda в стані алкогольного сп`яніння.

За версією водія, він їхав власним додому з Шацька в Мельники. На посту його зупинили військовослужбовці ЗСУ, перевіряли документ. Паспорт йому тривалий час не віддавали, тому в цей час він перебував на обочині біля кущів та вживав спиртні напої з незнайомими йому людьми. Знаючи, що керувати в стані алкогольного сп`яніння заборонено, зателефонував знайомому та попросив, щоб він приїхав, сів за кермо та відвіз його додому. Після цього під`їхали працівники поліції, які й відвезли його до Шацької районної лікарні, де лікар провів огляд й виявив, що той перебував в стані алкогольного сп`яніння. 

Читайте також: У Шацьку оштрафували прикордонника, який спав на службі

З висновком лікаря обвинувачений погоджується, однак стверджує, що в напідпитку автомобілем не керував. Алкоголь вживав після зупинки транспортного засобу на посту.

В суді свідчив військовослужбовець, старший зміни, який повідомив, що військовослужбовці, які перевіряли документи у водія покликали його, оскільки водій мав ознаки сильного алкогольного сп`яніння. Водій сидів в автомобілі сам. Військові викликали працівників поліції й весь час, поки не приїхали працівники поліції, приблизно 20 хв, водій перебував біля свого автомобіля. Свідок підтвердив, що водій постійно перебував в його полі зору, алкогольних напоїв в цей час не вживав.

Читайте також: У Шацькому суді чоловік доводив, що не їхав мотоциклом п'яним, а просто переводив його

Поліціянт запропонував водію пройти огляд на стан алкогольного сп`яніння на місці за допомогою приладу Драгер, або проїхати в лікарню, чоловік погодився пройти огляд в медичній установі.

В медичному закладі водій пройшов тест, його результат 2,82 проміле, після чого було правоохоронці склали протокол про адміністративне правопорушення.

Суд визнав винним водія у вчиненні адміністративного правопорушення та призначив йому штраф – 17  тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.

Окрім цього, чоловік має сплатити в дохід держави судовий збір у розмірі 496 гривень.

Читайте також: Прикордонника-хабарника з митного поста «Піща» суд покарав штрафом

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024