Починається свято з Голодної куті, суворого посту напередодні свята Хрещення Господнього. У народі воно має багато назв: Водохресний святвечір, Свічки, Водохресний вечір ...

Водохреще 2018: традиції

Головні традиції на Водохреще пов'язані з водою. У день Богоявлення можна і навіть потрібно набрати опівночі з 18 на 19 січня воду. З криниці, крана, джерела - на Водохреще 2018 заздалегідь запасись бутлями! Така рідина вважається святою і стане в нагоді тобі для вмивання під час хвороб і просто для краси.

Звичайно, широко відомі традиції на Хрещення Господнє тричі занурюватися у воду.

Читай також: Як підготуватися до купання в ополонці на Водохреще? 7 важливих порад

Якщо здоров'я в порядку, то можеш підтримати цю традицію на Водохреще 2018.

Занурення очистить і душу, і тіло. Коли купатися на Водохреще? Найскладніший варіант - у ніч, з 18 на 19. Якщо не хочеш занурюватися в темну пору доби, почекай наступного 

Що можна робити на Хрещення Господнє: не тільки занурюватися в ополонку, а і просто обтиратися снігом. Це найкраща омолоджуюча процедура! Дай снігу розтанути, а потім умийся цією водою.

Прикмети на Водохреще 2018: хрещенські морози і не тільки

Традиційно на Хрещення Господнє люди чекають сильних заморозків, які йдуть на спад після Богоявлення.

ТРІЩИ-НЕ ТРІЩИ, А ВЖЕ МИНУЛИ ВОДОХРЕЩІ!

Так кажуть у народі. У селах жителі як і раніше дотримуються традицій на Водохреще, коли господар пригощає через вікно кутею холод і мороз. А якщо той не хоче заходити в хату на гостинці, нехай і на урожай не зазіхає!

Прикмети на Водохреще пов'язані з морозом і снігом. Якщо сніжно на дворі, урожай влітку буде рясним. Якщо мете хуртовина, чекай влітку багато меду.

Віриш у прикмети на Водохреще? Подивися вночі у вікно: якщо ніч ясна і зоряна, вона обіцяє хороший рік.

3

Що можна робити на Водохреще?

Вранці на Водохреще 2018 промов молитву. Про що можна просити? Про виконання заповітних бажань, одужання від хвороб, мир і благополуччя для тебе і близьких ...

ЗА ТРАДИЦІЄЮ НА ХРЕЩЕННЯ ГОСПОДНЄ ПОТРІБНО ОСВЯТИТИ КВАРТИРУ ВОДОЮ.

Нехай у наступному році твою сім'ю не торкнуться негаразди й образи. Що можна робити на Хрещення Господнє? Хрестити малюків і вінчатися. За традицією, на Водохреще це на щастя!

Що ще важливо робити на Богоявлення? Запам'ятовувати сни з 18 на 19 - вони вважаються віщими. Водохресні ворожіння теж припадають на цю пору.

Починати важливі справи на Богоявлення 2018 до добра й удачі.

Що не можна робити на Водохреще?

Вважається, що на Хрещення Господнє не можна прати, тому перенеси сортування і полоскання білизни на інший день. Інші справи по господарству теж краще відкласти.

На Водохреще не можна сваритися ні з ким! Що не можна робити на Хрещення Господнє ще? Займатися важкою працею. Краще побільше подумати про себе, близьких і рідних людей, подумки бажати їм добра, прочитати молитву.

Які ще є прикмети на Водохреще 2018? Не можна робити на Хрещення Господнє великі застілля, занадто захоплюватися ворожінням.