У Шацькому суді чоловік доводив, що не їхав мотоциклом п'яним, а просто переводив його

03 Серпня 2022, 19:33
У Шацькому суді чоловік доводив, що не їхав мотоциклом п'яним, а просто переводив його 1223
У Шацькому суді чоловік доводив, що не їхав мотоциклом п'яним, а просто переводив його

Чоловік стверджує, що не був п'яним, адже після перенесеного інсульту алкоголю не вживає. Також мотоцикліст у суді доводив, що мотоциклом не їхав, а просто переводив.

Про це стало відомо з опублікованого рішення суду.

Суддя Шацького суду розглянув матеріали, які надійшли від шацьких поліціянтів області про притягнення до адміністративної відповідальності пенсіонера.

2 червня о п'ятій годині вечора в селі Залісся чоловік керував мотоциклом LIFAN з ознаками алкогольного сп`яніння, але відмовився від проходження огляду на виявлення сп'яніння. На блокпосту його зупинили військові та викликали працівників поліції, які склали на нього протокол.

Підсудний пояснив, що у того дня він не керував мотоциклом, а переводив через блокпост у руках, оскільки у ньому закінчилося пальне.  Крім того, мотоцикліст зазначив, що він не вживає спиртні напої взагалі з 2020 року, оскільки переніс інсульт.

Інспектори, яких викликали на місце події розповіли, що запропонували пройти огляд з допомогою приладу «Драгер» або в лікарні. Однак мотоцикліст поводив себе агресивно, нецензурно виражався та відмовився від проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння. 

Крім того, поліціянти повідомили, що винесли постанову про накладення адміністративного стягнення у сумі 510 гривень за кермування мотоциклом не маючи реєстраційних документів на транспортний засіб, посвідчення водія, страхового поліса та був без мотошолома.

Читайте також: У Шацькому суді призначили ув'язнення ухилянтові від громадських робіт

В судовому засіданні мотоцикліст повідомив, що штраф він сплатив. А це підтверджує те, що в зазначений в протоколі день та час він все-таки керував транспортним засобом, а не переводив його в руках.

Ще один свідок розповів у суді, що мотоциклісту вже декілька разів робили зауваження на блокпосту, щоб він не їздив п`яним, однак той ніяких висновків не зробив. Це й же свідок повідомив, що до блокпоста прийшов родич водія, щоб забрати мотоцикл, завів мотоцикл і поїхав, хоча обвинувачений зазначав, що в мотоциклі закінчилося пальне.

Дружина обвинуваченого в суді надала покази про те її чоловіком та має запальний характер, тому на блокпосту між ним та військовослужбовцями відбувся конфлікт. Жінка не була свідком того, як її чоловік їхав через блокпост, вона приїхала велосипедом пізніше, та зазначила, що чоловік не вживає спиртні напої після перенесення інсульту.

Чоловіка визнали винним та призначили йому штраф – 17 тисяч гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.

Окрім цього чоловік має сплатити в дохід держави судовий збір у розмірі 496 гривень.

Читайте також: Прикордонник з Піщі заплатить штраф за вживання наркотиків

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром