Шацький селищний голова зустрівся з високопосадовцями Польщі та депутаткою Сейму

03 Серпня 2022, 14:00
Зустріч очільника громади з поляками 513
Зустріч очільника громади з поляками

Розповіли про результат зустрічі Сергія Карпука, Шацького селищного голови, з високопосадовцями Польщі та депутаткою Сейму.

Про це інформує сайт селищної ради.

Сергій Карпук, Шацький селищний голова, спільно з В’ячеславом Швораком, головою Ковельської районної ради, побували з робочим візитом у Польщі. У його межах очільник громади мав декілька зустрічей з керівництвом міста Влодава, Влодавського повіту та депутаткою Сейму Республіки Польща, під час яких обговорив з ними питання надання гуманітарної допомоги прикордонним регіонам України та співпрацю в рамках Програми транскордонного співробітництва INTERREG 2021-2027 Польща-Україна.

На трьох актуальних напрямках співпраці наголосили під час діалогу Сергій Карпук і Януш Лукашик, вуйт м. Воля Угрузька Влодавського повіту: підтримка наших громадян та військовослужбовців у вигляді гуманітарної допомоги в воєнний час; культурно-спортивне співробітництво між закладами культури та освіти; написання та реалізація спільних українсько-польських проєктів. Пріоритетом у співпраці залишається будівництво пункту пропуску Адамчуки-Збереже.

Під час зустрічі з Анджеєм Романчуком, старостою Влодавського повіту, та Даріушем Семенюком, вуйтом гміни Влодава, Сергій Карпук передусім подякував їм за потужну підтримку Шацької громади з перших днів війни, а саме за надання гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб. Обговорили спільні кроки щодо реалізації Програми транскордонного співробітництва; написання проєктів; поїздку дітей певних категорій Шацької громади (до 50 осіб) на відпочинок до Влодавського повіту Польщі; будівництво переходу в Адамчуках; питання розвитку туризму, впровадження енергоощадних технологій; співпрацю між комунальними установами двох регіонів. Селищний голова подякував полякам за готовність надати Шацькій громаді шкільного автобуса.

Такими ж плідними були розмови Сергія Карпука з Вєславом Мушинським, бурмістром м. Влодава, та Монікою Павловською, депутаткою Сейму Республіки Польща. З пані Монікою, яка опікується в Сеймі сферою оборони, обговорили питання безпеки, зокрема можливість встановлення на території громади потужної системи відеонагляду; організації зустрічі польських депутатів з українськими.

Після спілкування з керівником Ковельської районної ради польські посадовці зазначили, що готові співпрацювати з Ковельським районом у цілому.

Зі слів Сергія Карпука, візит до Польщі був плідним і результативним. Всі досягнуті домовленості незабаром можуть вилитися в конкретні корисні справи для Шацької громади та залучення для них коштів, передбачених Програмою транскордонного співробітництва.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром