Шацький нацпарк не примножує, а знищує природу: депутат селищної ради - про будівництво на острові озера Світязь

31 Липня 2022, 09:50
Депутат селищної ради обурений діями керівництва Шацького НПП 1986
Депутат селищної ради обурений діями керівництва Шацького НПП

Відразу два підозрілі будівництва виявила громадськість на території Шацького національного природного парку.

Дивні дерев'яні конструкції знайшли на заповідному острові посеред Світязя, а в іншому місці - біля затоки Бужня - спиляні дерева. Що коїться насправді у Шацькому нацпарку, розбиралася журналістка 12 каналу.

Читайте також: «Нахабне втручання у гармонію природи» – лучанка шокована будівництвом на світязькому острові

«Це не збереження природних ресурсів, а розбазарювання, не примноження, а знищення! Так, острів на озері Світязь завжди вабив туристів. Тут проводили екскурсії, але завжди – під контролем працівників Шацького національного парку: туристи могли тихенько походити, подивитися – за умови нічого не знищити, птахів не стривожити. А зараз що коїться?» – так емоційно реагує на будівництво на заповідних територіях Володимир Найда, депутат Шацької селищної ради, колишній директор Шацького нацпарку.

Читайте також: Зрізані дерева, незрозуміла споруда і купа сміття: біля озера Світязь виявили нове будівництво

Острів на Світязі – це місце гніздування птахів. Раніше туди найчастіше навідувалися орнітологи і науковці, а от зараз, на жаль, – будівельники. У Шацькому нацпарку стверджують, що жодне дерево від будівництва не постраждало, хоча нова споруда біля затоки Бужня закладена саме на пеньках від зрізаних дерев.

Читайте такожНардеп звернувся до правоохоронців щодо будівництва на острові озера Світязь

Екологи ніколи б не дозволили будувати на заповідних територіях. У Шацькій селищній раді, зі слів її очільника Сергія Карпука, жодної документації не розробляли.

Лишається сподіватися, що влада і правоохоронні органи звернуть належну увагу на ймовірну шкоду природі і наведуть, нарешті, лад, на Шацьких озерах.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024