17 січня в Шацьку: свята, дати, іменини

17 Січня 2018, 09:00
3733

Цитата дня: «Досконалість – це не тоді, коли нічого додати, а тоді, коли нічого відняти». Антуан де Сент-Екзюпері (Antonie de Saint-Exupery).

17 січня – згідно з церковним календарем День Ангела святкують Олександр, Аристарх, Артем, Дмитро, Панас, Денис, Юхим, Йосип, Короп, Климент, Марк, Никанор, Микола, Павло, Прохор, Семен, Степан, Тимофій, Трохим, Тадей, Філіп.

Цей день в історії: 1209 - у Кембриджі відчинив двері університет - один з найстаріших та найвідоміших університетів у світі; 1921 - у Відні створено Український вільний університет, який восени того ж року був переведений у Прагу; 1949 - У США почався судовий процес над лідерами компартії; 1969 - «Бітлз» випустили платівку «Yellow Submarine» (англ. Жовтий підвідний човен); 1992 - Україна встановила дипломатичні відносини з ФРН та Індією. Цього дня народились: 1899 - Аль Капоне, американський гангстер; 1901 - Григорiй Епiк, лiтературний i громадський дiяч. Розстрiляний чекiстами; 1907 - Григорій Китастий, видатний діяч української музичної культури; 1923 - Микола Тимофійович Білуха, економіст, доктор економічних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України; 1942 - Мухамед Алі, американський боксер, чемпіон Олімпіади 1960 у напівважкій вазі, він став чемпіоном світу серед професіоналів у важкій вазі в 1964, єдиний хто вигравав цей титул тричі.

Народний прогноз погоди

17 січня вшановується пам’ять преподобного Теоктиста, Зосими Пустельника, який жив у IV ст. У народі Зосима вважається покровителем бджіл. Про бджіл говорить і прикмета цього дня: якщо «сніг на деревах гілки гне - літом бджоли роїтися будуть». А якщо на небі немає хмар при сильному морозі, то морозна погода буде стояти і надалі та не скоро відступить.

Пісня у стрічку: Антитіла «Там де ми є». Ця пісня стала саундтреком до україномовного серіалу «Школа», що стартував у понеділок, 15 січня, на каналі «1+1».

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних зі святом, надсилайте свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу: [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024