Шацьк: на різдвяному дійстві колядували, щедрували і Козу водили

15 Січня 2018, 15:35
3520

12 січня, в переддень свята Василя Великого, до Шацька з'їхалися колядники з усього району.

26 колективів з 17-ти установ культури, а всього 160 учасників взяли участь у традиційному святково-обрядовому різдвяному дійстві "Три празники в гості", який відбувся в Шацькому міському будинку культури. 

Виступи колективів з клубів, будинків культури Шацького району, Шацької дитячої музичної школи та санаторію «Лісова пісня» порадували глядачів популярними і старовинними колядками і щедрівками.

Господарі оселі - Петро Олех та Ольга Гайова, працівники Шацького районного будинку культури, радісно зустрічали ватаги колядників. 

Автентичні народні костюми учасників, яскрава різдвяна атрибутика, обрядові пісні, які прославляють дивне народження Богонемовляти, традиції від діда-прадіда, а ще жарти, сценки із Козою додали гарного святкового настрою глядачам. Родзинкою свята стало виконання колядок вихованцями дитячої музичної школи, які задіяли в композиціях різні музичні інструменти, а саме бандури, скрипки та сопілки.

Глядачі повірили, що саме колядка, переходячи з покоління в покоління, є тим джерелом, що наповнює людські серця щедрістю і добротою, наближує до Бога й ідентифікує нас як співочу і багату традиціями українську націю. 

За душевний професійний спів, щире дитяче віншування і посівання ведучі дякували колядникам і кожному колективу вручали щедрі гостинці.

На завершення різдвяного дійства Оксана Юхимук, начальник відділу культури Шацької РДА, привітала всіх зі святами, висловила колективам вдячність за активну участь, а глядачам - за щирі оплески.

Пригадайте, як колядували в Шацьку минулого року:

Шацьк: відбувся фестиваль "Три празники в гості"

5

5

5

7

3

5

9

7

5

8

3

5

4

5

4

4

3

6

5

4

6

8

5

3

6

4

4

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром