На Шаччині впіймали білоруського прикордонника, який незаконно перетнув кордон

13 Липня 2022, 10:25
На Шаччині впіймали білоруського прикордонника, який незаконно перетнув кордон 2167
На Шаччині впіймали білоруського прикордонника, який незаконно перетнув кордон

Білоруський прикордонник, якого спіймали на Шаччини заявив, що хоче воювати на боці України.

Це стало відомо з опублікованого рішення суду.

За даними суду, громадянина республіки білорусь, старшини з матеріального забезпечення Брестської прикордонної групи затримали 29 червня на території Шацької громади.

Він перетнув український кордон поза межами пункту пропуску. Затримали на ділянці відповідальності ВІПС «Піща» ВПС «Світязь». Білоруський прикордонник встиг на 200 метрів перетнути український кордон. 

На суд білоруський прикордонник не прийшов, проте подав документи, в яких визнав себе винним. Шацький районний суд Волинської області визнав білоруського прикордонника винним за ч. 1 ст. 204-1 КУпАП. Йому присудили дві доби арешту, також чоловік муситиме заплатити  496 гривень в судового збору.

Як стало відомо Район.Шацьк з власних джерел, про підозрілого чоловіка в білоруській формі повідомили місцеві жителі. Чоловік прийшов у свій робочий час. Прикордонникам він повідомив, що хоче воювати на боці України. 

Водночас у прикордонному комітеті білорусі спростували інформацію, заявивши, що інцидентів, пов'язаних із військовослужбовцями органів прикордонної служби, не було: жоден білоруський прикордонник кордону в Україну не перетинав.

Читайте також: На Волині покарали російського диверсанта

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром