Шацький край: як чекають відпочивальників на озерах

10 Липня 2022, 20:22
Шацький край: як чекають відпочивальників на озерах 809
Шацький край: як чекають відпочивальників на озерах

Цьогорічний сезон на Шацьких озерах через війну значно відрізняється від попередніх. Хоча і погода літня та як ніколи прозора вода – людей обмаль.

Про це йдеться у сюжеті на ТРК «Аверс».

Серед присутніх на Шацьких озерах – багато внутрішньо переміщених осіб. З початку війни їх гостинно зустріли місцеві підприємці, які створили комфортні умови, аби ті почувались у безпеці.

«Почуваємо себе як вдома, це явно не так, як ми були в Херсонській області, хоча ми були й вдома, але самі знаєте – непрохані гості прийшли в наш дім», – розповідає Євген з Херсонщини.

Його подруга Дар’я додає: «Можна зняти напругу: піти до озера, тут відпочити. Таке озеро я насправді вперше бачу за все життя. Дуже тепле і виглядає дуже класно».

Молоді люди зауважили: коли закінчиться війна, обов’язково приїдуть сюди ще – відпочивати уже у мирний час і всім рекомендують тут побувати.

Читайте такожШацький край: як змінилися ціни на проживання в озерному краї

Голова Шацької селищної ради Сергій Карпук каже, що спільно з правоохоронцями тут намагаються створити місцевим мешканцям та гостям безпечні умови.

«Ще на початку березня наша громада приєдналась до всіх громад України і ми зверталися про закриття неба. Сьогодні це питання стало актуальним, республіка Польща анонсувала, що така можливість може бути. Ми, звичайно, це підтримуємо, тому що тут близько кордон [з Білоруссю], а також перебуває велика кількість населення. Це потребує таких заходів, щоб ми знали, що тут можемо перебувати безпечно і бути захищеними від російських ракет», – наголошує він.

Хоча цього року відпочинок на озері відбувається без розважальних заходів та музики, але розвантажитись і відволіктися від війни все ж є можливість.

Читайте також: Шацький край: як виглядає місцевий тунель кохання

«Це Волинське Маямі. Тут дуже подобається, атмосфера така, дякуючи нашим воїнам, ми відчуваємо себе в безпеці тут», – кажуть ковельчани Діана та Стас.

Шацькі озера попри воєнний час продовжують вабити своєю неповторністю. Саме вони можуть стати альтернативою для тих, хто лишається в країні. Попри воєнний час, все ж варто не забувати про психологічне відновлення та відпочинок, адже життя продовжується і перемога буде за Україною.

Читайте також: Мотузковий парк у Світязі: сімейна терапія у воєнний час

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39