Пропагандиста «руского міра» , який поселився у Світязі, засудили до ув'язнення

28 Червня 2022, 10:17
Пропагандиста, який поселився у Світязі, засудили до ув'язнення 1736
Пропагандиста, який поселився у Світязі, засудили до ув'язнення

За матеріалами СБУ на Волині засудили пропагандиста.

Про це інформують в Управлінні СБ України у Волинській області

Контррозвідники СБУ викрили навесні цього року ворожого пропагандиста на Волині. Оперативники встановили, що тридцятирічний чоловік переїхав зі столиці у волинське прикордонне село після 24-го лютого. 

Наприкінці березня чоловік почав поширювати у соціальних мережах матеріали щодо підтримки окупаційних військ рф, а також закликати місцевих мешканців до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади. 

Читайте також: У Луцьку спіймали світязян – закладчиків наркотиків

 «Три ракеты по Львову…. Смерть нацыстам рашистам», «русские победят фашистов в Украине, и остануться нормальне украинцы без ненависти к россии» – такого роду та змісту відео з коментарями публікував на своєму «YouTube» каналі підозрюваний колаборант Ж., мешканець м. Києва,  якого на початку війни тимчасово, як біженця, прихистили в одному з монастирів Української православної церкви, – розповіли в Пресслужбі апеляційного суду.

30-річний чоловік з Києва, а на Волинь він переїхав після початку повномасштабної війни. Своїх рідних він відправив у Польщу, а тоді оселився у Світязькому монастирі  як біженець.

Слідчі СБУ провели досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження разом з обвинувальним актом до суду.
Суди визнав чоловіка винуватим у вчиненні ним злочинів, передбачених ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) та призначив йому покарання у вигляді двох років позбавлення волі.

Викриття пропагандиста здійснювали співробітники Управління СБУ у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

Читайте такожНа Світязі взяли під варту любителя «руского міра» з Києва

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39