Не для того, щоб налякати людей: чому на пляжах Світязя роздавали повістки

25 Червня 2022, 17:27
Фото ілюстративне 3225
Фото ілюстративне

У Шацькій громаді представники центру комплектування та соціальної підтримки видавали повістки, зокрема й відпочивальникам біля озера Світязь. 

Проте йдеться не про відправку до лав ЗСУ, а насамперед про уточнення даних осіб, яким вручали повістки – пишуть Волинські новини.

Як повідомив Сергій Карпук, Шацький селищний голова, нещодавно військові та правоохоронці активно відпрацьовували територію громади. Зокрема, проводилися оперативні дії з виявлення диверсійно-розвідувальних груп, а ще уточнювали дані чоловіків призовного віку.

Читайте такожВідпочинок на Світязі: перевірок буде більше, ніж у мирний час

«Такі заходи проводилися у рамках відпрацювання території нашої області, зокрема прикордонної її частини. Оскільки ми – прикордонна громада, то додаткові сили тилових структур та військові прибували на нашу територію.

Водночас велися оперативні дії щодо виявлення диверсійно-розвідувальних груп, проводилася робота з людьми, які проживають на нашій території, з внутрішньо переміщеними особами. Насамперед це робилося для того, щоб уточнити дані, адже є багато військовозобов’язаних, які з початку повномасштабного вторгнення не з’явилися у військкомат. Це не означає, що їх одразу ж забирають, призивають. Але військові мають уточнити дані, з’ясувати, який стан здоров’я цих осіб, яка військова спеціальність, чи потребують збройні сили, які нас захищають, цих спеціальностей. Це робилося не для того, щоб людей налякати, а щоб впорядкувати справи», – зазначив він.

Читайте також: Збір коштів для ЗСУ: підрозділу, у якому служить воїн із Шацька, потрібні Starlink та автомобіль

Нагадаємо, в Україні триває загальна мобілізація усіх громадян, які перебувають на військовому обліку, від 18 до 60 років. Їх можуть вручити у будь-якому місці. Щоправда, ті, які вручають на вулицях, – не бойові. Вручення повістки не означає автоматичне відправлення вже завтра на фронт, у зону бойових дій. Є різні типи повісток: для уточнення даних, для проходження медкомісії, на призов до Збройних сил України і повістка «з’явитися з речами». Нині ж, запевняють у військкоматі, здебільшого роздають першу.
Зі слів Сергія Карпука, наразі такі масштаби відпрацювання в громаді не плануються. Однак нових виїздів не виключають. У разі звернень на незадовільну поведінку чоловіками призовного віку спільно з військовими буде надаватися правова оцінка дій.

«Надалі не планується проведення таких заходів, але будуть точкові, тематичні виїзди: якщо є десь інформація про людей, які не з’явилися у військкомат або вони порушують правила перебування, привертають додаткову увагу до себе», – запевнив він.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024