Гірський велосипед: що робити, щоб транспорт довго служив

24 Червня 2022, 11:45
Гірський велосипед Реклама 463
Гірський велосипед

Гірський велосипед – один із найулюбленіших видів транспорту для дорослих та дітей. З його допомогою можна подорожувати різними рельєфами або просто добиратися щодня на роботу. Щоб двоколісний транспорт служив довго і справно, важливо правильно його доглядати.

Правила догляду за різними деталями гірського велосипеда

Регулярність проведення технічного обслуговування байка залежить від інтенсивності його використання. Незалежно від давності останньої перевірки транспортного засобу перед кожною поїздкою необхідно перевірити:

  • справність гальмівної системи;
  • стан шин та тиск у них;
  • надійність фіксації кермової колонки та вилки велосипеда.

Таким чином ви зможете бути впевнені в тому, що подорож буде безпечною та комфортною. Збираючись у тривалу поїздку на велосипеді, покажіть його майстру, який зможе швидко та точно визначити усі несправності та ліквідувати їх. Якщо ви обираєте велосипеди в Одесі, перед першою поїздкою краще перевірити справність усіх деталей.

Догляд за ланцюгом гірського велосипеда

Оскільки ланки велоланцюга постійно труться між собою, при інтенсивному використанні транспортного засобу ланцюг потрібно змащувати не менше 1 разу на 2-3 тижні. Використовуйте шприц або спеціальне аерозольне мастило. Перед нанесенням змащувальної речовини ланцюг потрібно промити та ретельно просушити.

Обслуговування системи перемикання передач

Щоб гірський велосипед без проблем підіймався на пагорбі та спускався схилами, його система перемикання передач повинна працювати справно. Забезпечити її функціональність можна лише своєчасним змащуванням. Для цього:

  • відкрутіть та розберіть задній перемикач;

  • протріть і нанесіть мастило на його частини, у тому числі шайбу з пружиною;

  • встановіть перемикач на місце.

Не забувайте змащувати троси перемикача. Робити це можна лише з внутрішнього боку «сорочок», інакше на них налипне пилюка.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024