Будинок під Луцьком та дача на Світязі: у директорки нацпарку за два роки на посаді з'явилися новобудови

23 Червня 2022, 17:45
Будинок в Боратині 25616
Будинок в Боратині

Директорка Шацького національного парку Марія Христецька, яка до цього працювала в обласному управлінні лісового та мисливського господарства на посаді спеціалістки відділу, а також була головною лісничою у Ківерцівському лісовому господарстві, та її чоловік Сергій Маковій, який нині офіційно безробітний, а раніше працював у поліції на рядовій посаді, отримуючи зарплату пересічних держслужбовців, за останні два роки спромоглися звести будинок під Луцьком та дачу у Шацьку

Про це стало відомо із розслідування 12 каналу, яке вийшло в ефір 22 червня.

Зокрема двоповерховий будинок «виріс» у Боратині, розповіли поінформовані джерела. На цих вулицях сотка землі вартує від 2 тисяч доларів, подібні маєтки по сусідству продають за сотні тисяч умовних одиниць. А цей будинок ще й охороняється.

Читайте також: Директорка Шацького парку свій бізнес на «Гарті» оформила на пенсіонера

За словами місцевих, ремонтні роботи нещодавно завершились, але поки там ніхто не живе. З джерел 12 каналу стало відомо, що будинок зареєстрований на батька Марії Христецької Христецького Володимира Петровича.

Що ж до дачі в Шацьку, то, кажуть місцеві, вона її за рік звела. Деякі сусіди не на камеру зізналися, що Христецька до своєї дачі збирається зробити добру дорогу: вже є пісок, збоку зрізані дерева, аби не було захаращено. Ставок обтягнули попереджувальною стрічкою. Сам будинок біля лісу, двоповерховий. Поряд з ним – додатково зведене технічне приміщення та дитячий майданчик.

Читайте також: Директорка Шацького нацпарку розповіла, як на Світязі боролися із «совком»

Багато місцевих на умовах анонімності розповідають, що до будівництва дачі керівниці залучались працівники Шацького національного природного парку.

Читайте також: Альтанки, кабінки для переодягання та дерев'яні доріжки – у Світязі облаштовують центральний пляж

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39