Штучна чи жива - якій новорічній ялинці надали перевагу шачани

08 Січня 2018, 09:00
2679

У народі кажуть, що святкування Нового року починається тоді, коли починаєш прикрашати ялинку. А й справді, уже тоді відчувається магія прийдешніх свят і вихідних, чудо атмосферних днів та фантастика теплих родинних вечорів. Новий рік - улюблене свято мільйонів, але, мабуть, лише ялинки його ненавидять. Адже цілий рік вони радують нас у затишних лісах, а взимку - у наших домівках. 

І найстрашніше, ця візуальна потіха - на тиждень максимум. А далі куди? У смітник? Про це говорили студенти Луцького педагогічного коледжу на конференції "Любіть Україну крізь призму екології" – пише до Волиньpost Луцюк Тарас, студент Луцького педагогічного колежу.

Із інформацією до видання звернулися студенти 3-го курсу, винуватці цього дійства. До слова, відбувся ІІІ етап проекту "Любіть Україну". Відомо, що на І етапі молодь представляла виставку із найпростіших відходів, відповідно на ІІ етапі - виступ-агітацію, а уже ІІІ етап - приурочений досить актуальній темі зараз - вирубці хвойних лісів. Були проведені масштабні дослідження серед жителів Луцька та Горохівського, Любешівського, Шацького районів.

Результати анкетування показали, що 45% опитаних прикрашають штучну ялинку і аж 55% - живу. При чому, 68% - купують уже зрубану, 20% – рубають самостійну і 12% - прикрашають хвойне деревце, яке росте на подвір’ї. На жаль, відсоток живих новорічних красунь у помешканнях волинян доволі високий, причини - також. Хочеться наголосити, що студенти не лише презентували свої доробки, а й закликали та агітували усіх присутніх. "Усе в наших руках, аби ми, або нас", "Це наша війна за Україну", "Хочеш прокинутися у чистій країні- дій!" - слова-заклики змушували задуматися, пригадати усі свої екологічні ситуації, змінити ставлення. Студенти зуміли торкнутися сердець, вони змінили підсвідомості слухачів.

Не без уваги залишили чітко продумані образи учасниць: національний стрій і символічний головний убір. Грамотність, пошуково-пізнавальна діяльність, виразність, краса,агітація - головні атрибути конференції. Та попри все, головна мета - донести людям, що вирубка ялинок на новорічні свята абсолютно безглузда та завдає шкоди усьому людству -була досягнутою. Студенти ВНЗ приклали чимало зусиль, проте їхні результати справді вражаючі. 
Тож, закликаємо вас берегти природу нашого краю, не чинити масового губства ялинок і тоді у нашій країні будемо здорові ми, наші друзі та наші нащадки!

1

1

2

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром