Шачани спільно з поляками організували підтримку для власників собак

26 Травня 2022, 15:50
Шачани спільно з поляками організували підтримку для власників собак 581
Шачани спільно з поляками організували підтримку для власників собак

Робочу поїздку в Республіку Польща минулого тижня здійснив Ігор Жмурко, директор Шацького лісового коледжу. Метою поїздки стало доставлення гуманітарної допомоги для тварин на Волинь. 

Про це йдеться на сторінці очільника навчального закладу у фейсбук.

Метою поїздки стало доставлення гуманітарної допомоги для тварин на Волинь. 

На сьогодні країна потребує допомоги різного характеру і в першу чергу для військових, для осіб, які залишилися без засобів існування і змушені були покинути свої місця проживання. Це діти, люди літнього віку та хворі….

Зараз усі стараються допомогти цим категоріям людей та завдяки державним органам влади та волонтерським організаціям проводиться велика робота для забезпечення ЗСУ, охоронним підрозділам та постраждалим особам посильної допомоги.

«В той час, ми повинні розуміти, що поряд із нами завжди перебували і наші «менші друзі» – собаки, коти та інші домашні тварини…Вони теж потребують допомоги і поряд із своїми господарями несуть усі незручності та перебувають у не найкращих умовах», – пише Ігор Жмурко.

Тому,  ініціатор і голова громадських організацій «Волинський клуб собаківництва» ,«Волинський обласний осередок Кінологічної спілки України «Маршал», організував доставлення корму для собак, які перебувають на території Волинської області.

 Через війну в нашій державі багатьом заводчикам, власникам собак довелося вимушено виїхати з міст, де проходять бойові дії в західні регіони країни разом із своїми вихованцями. Багато переселенців знаходиться у Волинській області, є люди які доглядають за своїми вихованцями та за тими собаками, чиї власники залишили друзям і знайомим, а самі перебувають в Збройних Силах України або Територіальній Обороні. І через воєнний стан є проблемним питання щодо закупівлі та доставки кормів. Тому на сьогоднішній час виникла потреба забезпечення кормом для собак.

Читайте також: У наших руках знаходяться всі ключі до розвитку собаківництва Волині – Ігор Жмурко

Щира вдячність сусідам-полякам, які долучилися до збору гуманітарної допомоги, зокрема організаторам Мисливської асоціації кінологічного клубу в Польщі, Національної польської мисливської асоціації  за підтримку та надану допомогу.

Особиста подяка Павлу Лісяку, та його сім'ї: дружині Аліні Лісяк, сину Войтеку Лісяку, дочці Пауліні Лісяк, які займалися організацією збору цієї допомоги та надали безплатне житло для сім'ї та 14 собак у їхній оселі. Також допомогли друзі із Кротошина, які здійснили технічне забезпечення і ремонт транспорт.

Також Ігор Жмурко каже, що усі, хто сьогодні належить до категорії людей, що перебувають у Волинській області як переселенці, та мають з собою собак, також людей, які доглядають своїх собак, або тих хто зараз перебуває на війні можуть звертатися за допомогою. 

Читайте також: Про що у Шацьку говорили Ігор Жмурко та Олександр Кватирко

Власникам собак допомогу доставлять безоплатно.

Щоправда, усі потреби не можна буде задовольнити, але гостру потребу допоможуть зняти. Пріоритет надається мисливцям, власникам великих порід собак та утримувачам цуценят.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром