Гуманітарний відділ Шацької ОТГ поповниться методистами

03 Січня 2018, 10:00
3199

На передноворічній сесії Шацької ОТГ, яка відбулася 22 грудня, депутати розглянули питання про внесення змін до структури та штатної чисельності Шацької селищної  ради восьмого скликання та її виконавчого комітету. Стосувалося воно введення в штат гуманітарного відділу двох штатних одиниць спеціалістів-методистів, що викликало дискусію між депутатами.

В минулому році з бюджету селищної ради  270 тис.грн.  віддавали в район на утримання методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту, а вже з 2018 року пропонуюється ці кошти залишити в громаді та взяти двох методистів в гуманітарний відділ селищної ради, які проводили б роботу в школах ОТГ.

Просили депутатів підтримати таке рішення директор НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія смт Шацьк» Валерій Михальчук та начальник гуманітарного відділу Анатолій Павлей. Вони хотіли б бачити управління закладами освіти з однієї структури – гуманітарного відділу об’єднаної громади.

Як повідомила во.о. голови Шацької селищної ради, секретар Людмила Цевух, вже проведено два конкурси на заміщення вакантних посад, визначено переможців, також перейти працювати по переводу в селищну раду можуть і методисти відділу освіти, якщо виявлять бажання.

Проти такого рішення як керівник районних освітян виступила депутатка Людмила Єрофєєва. Депутатка не вважає таке рішення доцільним, оскільки в найближчому майбутньому планується створення однієї громади, відповідно - одного методичного кабінету. У підсумку при голосуванні депутатам таки забракло голосів, аби прийняти позитивне рішення.

Проте депутатка Наталія Литвинюк, вочевидь, в залі таки переконала своїх колег та попросила повернутися до розгляду питання і переголосувати знову. Пропозиція депутатки була підтримана, і вже з другої спроби рішення набрало необхідну кількість голосів «за».

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024