"Поліетиленова ялинка - це круто!" - учні Світязької школи

31 Грудня 2017, 09:00
3064

Як ХХ, так і початок ХХІ століття  можна з впевненістю назвати «пластмасовим віком». Добре це чи погано? Так, добре! Адже синтетичні полімери – важливі матеріали сьогодення. Вони характеризуються високою міцністю, корозійною стійкістю, легкістю переробки, малими енергоємністю та матеріаломісткістю. Деякі з них  мають унікальні специфічні властивості.

Про це пишуть у листі до редакції Район.Шацьк учні Світязької школи.

 Але водночас і погано!  Чому? Людина, як завжди, навчившись використовувати нові речовини, не навчилась їх утилізовувати. А треба, адже природа не вибачить хамського ставлення до себе!

Саме тому члени екологічної агітбригади «Джерело» ЗОШ  І-ІІІ ст. с. Світязь уже четвертий рік поспіль поряд з новорічною  встановлюють екологічну ялинку. 2018 рік  ми будемо зустрічати з поліетиленовою ялинкою.  Основне завдання екологів привернути увагу до розумного використання поліетилену, однієї з найпоширеніших  в нашому побуті пластмас.

Поліетилен – надійний ізоляційний матеріал при виготовленні різних деталей радіотехнічної апаратури, ізоляції електричних кабелів, які прокладають під землею та під водою. З нього виробляють вентилі, клапани, крани для хімічних апаратів, хімічний посуд, водопровідні та каналізаційні труби, кухонний посуд, газонепроникну плівку, волокно (канати, меблеві чохли, накидки, рибальські сіті…)

 Але… серед усіх твердих відходів близько 1,5%-5% припадає на пластмаси. І викинута нами просто неба поліетиленова плівка  чи пляшка буде валятись під ногами, допоки розкладеться, близько 200 років.

Оглянься, друже, і давай з тобою

Своїм теплом наповним чашу дня,

Бо лише розум в парі із любов’ю

Надію може дати на життя.

1

1

1

2

3

3

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром