Проекти Шацької ОТГ: що зробили, а що – ні

30 Грудня 2017, 15:20
2882

На сесії Шацької селищної ради, яка відбулася 22 грудня, депутати заслухали інформацію заступника селищного голови з питань виконавчого апарату ради Віталія Яльницького про стан реалізації інвестиційних проектів соціально-економічного розвитку громади, що здійснюються з використанням фінансових ресурсів бюджету розвитку державного та обласного бюджетів.

Так, кошти з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури були виділені на реконструкцію мереж вуличного освітлення села Прип’ять (342 тис.грн.) та освітлення вул. Шевченка в с. Мельники (роботи виконані, ведеться паперова дозвільна робота на підключення освітлення); ремонт тротуарів по вул. 50 років Перемоги (кошти проплачені, роботи завершуються), та по вул. Природна (на стадії завершення); капітальний ремонт дороги по вул. 8 березня смт Шацьк – повністю дорога введена в експлуатацію; капітальний ремонт вул. Шкільна в с. Мельники (завезено грунт та щебінь, працює техніка); капітальний ремонт вул. Шкільна в с. Пехи (роботи завершені).

Подавались Шацькою селищною радою проекти на реалізацію за кошти Державного Фонду регіонального розвитку.  Зокрема, три проекти ще на стадії розгляду, результати з яких будуть відомі у 2018 році: це добудова третьої черги НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. смт Шацьк», створення спортивно-культурного простору на базі будинку культури с. Прип’ять, придбання автогрейдера на Шацьку ОТГ (вартість 3,5 млн).  

Також за кошти ДФРР і за співфінансування громади планується придбання шкільного автобуса (вартість 1 млн. 600 тис.грн.).

Стосовно проектів, реалізація яких запланована за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення соціально-економічного розвитку, то зараз на стадії завершення реконструкція парку ім. Т.Шевченка (залишиться весною провести озеленення).

У вересні завершено реконструкцію ДНЗ №1 смт Шацьк, приміщення якого утеплили, зробили дашки, перила та сходи, з реконструкції НВК «ЗОШ І-ІІІст. с.Мельники (заміна вікон) - заплановані проектом роботи завершені, залишилось замінити вікна в коридорах. Вже виготовлена проектно-кошторисна документація на встановлення вікон в школах І-ІІ ст. смт Шацьк та с. Прип’ять, днями їх мають привезти та встановити до кінця року. Освоюються кошти екологічної субвенції (6 млн. 680 тис. грн.), виділені на каналізування (роботи тривають та до кінця року кошти будуть освоєні на 100%). Але, як зазначив Віталій Яльницький, є деякі зміни у реконструкції доріг, зважаючи на їхній стан після робіт.  Тому кошти, яких буде бракувати для відновлення доріг, виділятимуть із бюджету селищної ради.

Стосовно тендерів на придбання техніки для КП «Будинкоуправління», чим поцікавились депутати, то за 375 тис.грн. закуплено трактор, на закупівлю автомобіля МАЗа вартістю 1 млн.100 тис. грн.. тендер не відбувся, тому його буде оголошено повторно. 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024