Скільки влітку заробив національний парк на відпочивальниках

28 Грудня 2017, 10:15
3341

У Шацькій райдержадміністрації відбулася оперативна нарада під керівництвом голови Шацької райдержадміністрації Василя Голядинця, за участі голови районної ради Сергія Карпука, першого заступника голови Шацької райдержадміністрації Віктора Плейтуха, заступника голови Шацької райдержадміністрації Володимира Бугайчука сільських голів та старостинських округів, керівників районних установ і організацій, начальників відділів, управлінь, структурних підрозділів, - йдеться на сайті Шацької РДА.

Марія Христецька, директор Шацького національного природного парку, інформувала про перспективи розвитку рекреаційної діяльності на території Шацького ШНПП.

Зокрема, фінансові надходження за надання послуг, пов’язаних з рекреаційною діяльністю за 2017 рік, склали 991 тис. грн, в тому числі по рекреаційних пунктах парку: «Незабудка» - 194 тис.660 грн., «Запісочне» - 68 тис. грн., «Полісянка» - 38,4 тис. грн, «Гушівський хутір» - 52,8 тис. грн.  Плата за відвідування території на посту «Венське» - 438 тис.916 грн. та екологічний збір від баз відпочинку на підставі укладених з адміністрацією парку угод – 60 тис.140 грн. Надходження від укладених договорів на використання рекреаційного ресурсу складає – 138 тис. грн.

На всіх перерахованих об`єктах проводиться прибирання побутових відходів, ремонт малих архітектурних форм, вирубка сухостійних та небезпечних дерев, в межах пляжних територій загального користування проводиться викошування чагарникової та трав`яної рослинності, підвезення піску на заболочені ділянки пляжів. Також передбачене вивезення з території даних об`єктів побутових відходів на полігон транспортом лісництв національного парку. З КП «Будинкоуправління» укладена угода про складування даних відходів. Для моніторингу та контролю якості води Шацького НПП протягом сезону відпочинку відслідковується біохімічний та бактеріологічний склад води  озер парку.

Василь Володимирович рекомендував Марії Христецькій вже розпочати підготовку до нового літнього відпочинкового сезону та особливо звернути увагу на повне оподаткування підприємців, торгові точки  яких знаходяться на території  Шацького НПП.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром