Шацький ЦНАП отримав цифрову валізу аби надавати послуги віддалено

20 Квітня 2022, 10:40
Шацький ЦНАП отримав валізу аби надавати послуги віддалено 1333
Шацький ЦНАП отримав валізу аби надавати послуги віддалено

Днями, Шацькому ЦНАПу  передали валізу для надання адміністративних послуг за моделлю «виїзного адміністратора».

Про це інформують у Шацькій селищній раді.

Фахівці швейцарсько-української програми EGAP побували в смт Шацьк з приємною місією. 14 квітня Сергій Гунько, координатор з цифровізації регіонів, Оксана Киричук, регіональна координаторка у Волинській області, та Софія Сакалош, координаторка з впровадження цифрових інструментів у громадах, презентували Інні Будник, начальниці відділу «ЦНАП» Шацької селищної ради, мобільну валізу для надання адміністративних послуг у віддаленому режимі (за місцем перебування заявника).

Читайте такожШацьк: чому для працівників АЗС «Укрнафта» закони не писані

До слова, Шацька селищна рада стала  фіналістом конкурсного відбору територіальних громад для участі у програмі «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади (EGAP)» і на сьогодні працює над реалізацією проєкту за декількома напрямками. Цифрова валіза для надання адміністративних послуг за моделлю «виїзного адміністратора» придбана у межах згаданої програми, що фінансується Швейцарською Конфедерацією та втілюється в життя за підтримки міжнародної організації «Фонд Східна Європа».

Читайте такожУ Шацькій громаді придбали камеру відеоспостереження

Мобільна валіза використовуватиметься працівниками у випадках, коли людина сама не в змозі прийти до ЦНАПу, має інвалідність, перебуває в лікарні або проживає у віддаленому населеному пункті. До складу валізи входять: ноутбук, принтер, сканер, модем для підключення до мобільного Інтернету, пристрій для зчитування інформації паспортів у формі картки, додаткове джерело живлення.

«Це мобільний офіс з усім необхідним обладнанням для надання адміністративних послуг на виїзді. Вона проста в користуванні, зручна, в автономному режимі може безперервно працювати до 6 годин. Це вже п’ята валіза, яку ми презентували волинським громадам (у 2018 році схожі отримали ЦНАПи міст Володимир, Луцьк, Любомль, смт Голоби). Правда, та, яку ми сьогодні привезли до вас, є набагато досконалішою в технічному плані за попередні», – прокоментував Сергій Гунько.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024