Шацькі активісти патрулюватимуть озера спільно з працівниками парку від браконьєрів

26 Грудня 2017, 20:50
3199
На засіданні постійної комісії районної ради з питань екології та природних ресурсів домовились, що озера Шацького району спільно патрулюватимуть від бораконьєрів члени громадської організації та працівники парку.
 
Про це повідомляється на сторінці Шацької районної ради у Facebook.
 
26 грудня відбулося дванадцяте засідання постійної комісії районної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, лісового господарства, державності, законності та правопорядку, дотримання прав людини, депутатської діяльності та етики під головуванням Олександра Наумича, за участю голови Шацької районної ради Сергія Карпука. Також участь в роботі комісії взяли директорка Шацького національного природного парку Марія Христецька та представники громадської організації «Рибалки-любителі Шацького району».
 
Головною темою обговорення стало звернення до голови районної ради Сергія Карпука щодо зарибнення шацьких озер. Кошти на заходи із зариблення виділяють та й освоюють справно, однак є проблема несанкціонованого вилову риби. Під час засідання обговорювалися залучення до рейдів працівниками природного парку учасників громадської організації. Очільниця Шацького НПП висловила готовність до співпраці, також пообіцяла відстоювати виділення коштів на зариблення з державного бюджету. Варто зазначити, що учасники громадської організації беруть учать у фінансуванні зариблення.
 
Олександр Наумич розповів, що на сьогодні представники організації можуть отримати посвідчення громадського інспектора. Процедура непроста, адже потребує певних знань, які оцінюються попередньо на іспиті. Однак, такі інспектори мають право навіть складати протоколи.
Співпраця потрібна і з місцевим представництвом екологічної інспекції. Хоча найперше жителі повинні самі дбати про збереження риби. Бо ж зарибнюють і за кошт громади.
 
Йшлося також про звернення мешканців сіл Мельники та Гаївка, які просять закинути мальків і в озеро Пісочне. Проте, тут ускладнюється питання контролю, адже озера Люцимер та Чорне, які зариблюють зараз, не настільки розвинене для рекреантів. Прозвучала пропозиція закинути малька вугря в озеро Світязь. Однак знову ж потрібен контроль за виловом риби. Підсилення інспекції потребують і стихійні продажі риби.
 
- Під час сезону продається дійсно Шацької риби відсотків 30, - заявив голова організаційї рибалок-любителів Володимир Золотов.
 
Голова районної ради взяв на особистий контроль дане питання. В Шацьку потрібна налагоджена система контролю, коли можливість порибалити матиме кожен на рівних правах та без шкоди для водойм.
 
 

 
 
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39