До розвитку курортного Шацька хочуть залучити бізнес

26 Грудня 2017, 14:20
2280

На Волині Шацьким озерам хочуть надати статус національного курорту.

Уже почали розвивати інфраструктуру. Зокрема в районі прикордоння та Шацьких озер, де в планах має функціонувати перехід "Адамчуки – Збереже", проклали 28 км нової сучасної дороги. Заплановано вкласти покриття від Шацька до Адамчуків, а звідтіля безпосередньо до Ягодина, – повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

"Якщо не візьмемося за "Адамчуки – Збереже", то проблему, навіть впровадивши ряд заходів, не знімемо, – висловив міркування голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. – Моя пропозиція:у 2018-му почати роботи. Якщо будівництво відкладати до завершення проекту у Дорогуську, то лишень втратимо час та посилимо проблему".

Відповідний проект подано на розгляд урядових інституцій. Разом із тим є ідея залучити іноземного інвестора, зокрема польського. Тим більше, що сусіди вже мають досвід розбудови курортної зони на Мазурах.

Вже весною, за попередніми планами, на Шацьких озерах організують масштабний бізнес-форум, аби запросити до обговорення питання не лише владу, але й безпосередньо бізнес. Волинська сторона ж гарантує максимальне сприяння.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39