Шачани продавали рибу без дозвільних документів

16 Квітня 2022, 17:40
За тиждень на Волині викрили 12 порушень рибальства 1122
За тиждень на Волині викрили 12 порушень рибальства

Волинський рибоохоронний патруль продовжує активну рибоохоронну роботу на водоймах Волині. 

За минулий тиждень викрили 12 порушень Правил рибальства. Про це Район.in.ua повідомили у пресслужбі патруля.

Серед порушень – одне грубе за частиною 4 статті 85, два – за частиною 1 статті 88-1 (незаконний збут водних біоресурсів) та чотири за частиною 3 статті 85 Адміністративного кодексу. 

Також склали п’ять актів виявлення та вилучення безгосподарського майна, згідно з якими вилучили 30 одиниць сіток. Також вилучили 12 кілограмів риби.

6 квітня під час перевірки потенційних місць незаконної торгівлі рибою у селищі Шацьк державні інспектори рибоохорони виявили незаконну реалізацію товару. Двоє громадян здійснювали продаж карасів сріблястих та пліток без відповідних дозвільних документів. На осіб склали два протоколи за частиною 1 статті 88-1 Адміністративного кодексу.

7 квітня в ході рибоохоронного рейду на річці Стир, поблизу села Новосілки Маневицької громади виявили безгосподарське майно. З водойми вилучили 11 сіток, загальною довжиною 350 метрів. Склали відповідний акт.

9 квітня волинські рибпатрульні викрили грубе порушення Правил рибальства. На придатковій системі річки Вижівка, поблизу села Борзова Старовижівської громади громадянин ловив рибу сіткою. Завдати шкоди рибному господарству порушник не встиг. На нього склали адмінпротокол за частиною 4 статті 85 Адміністративного кодексу, який буде передано до суду для притягнення порушника до відповідальності.

10 квітня завдяки зверненню небайдужого рибалки на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля заборонені знаряддя лову вилучили на заплаві річки Стир, поблизу села Незвір Рожищенської громади. У водоймі знаходилося 5 сіток, загальною довжиною 145 метрів. Склали безгосподарський акт.

Довідково: з 11 квітня на Волині набрала чинності нерестова заборона на вилов риби. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство поза нерестовою ділянкою з берега з однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом. 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром