Шацькі озера - у списку місць сили, аномальних та згубних зон Західної України

25 Грудня 2017, 20:40
9976
«Місце сили» - це енергетично сильне місце, яке гармонізує внутрішній світ людини. Сьогодні відвідування місць сили стало досить популярним і набуло майже масовий характер, особливо серед йогів, езотериків і інших представників течій а-ля «New Age». У будь-якому випадку відвідати кілька місць, яким приписують підвищений енергетичний потенціал, корисно хоча б тому, що там, як правило, дуже красиво (а в поганих - моторошно). І навіть якщо не робити якихось ритуалів або їхати з конкретним запитом, можна чудово провести день, дізнатися щось нове і поспілкуватися з природою-матінкою, - пише сайт Free Travel. 
 
В тому аспекті, чи бувають енергетичні місця «позитивними» або «негативними», думки розходяться. Тому, щоб нікого не образити місця з умовно позитивної енергією в нашому випадку буде називати «місця сили», а області з негативною енергією «згубні» або «погані» місця. А такі теж є ... бу-га-га! Для повноти картини поговоримо також про українські аномальні зони, де як такої енергетики поганою чи хорошою, але відбуваються дивні з точки зору офіційної науки явища.
 
Місця сили Західної України

Озеро Синевир (м. Міжгір'я, Карпати) - вважається одним з найкрасивіших озер України (але купатися там не можна), дуже багато форелі (але лов заборонений), фото цього озера друкують у всіх проспектах про Україну, але дістатися сюди нелегко. Доїжджаєте спочатку до м Міжгір'я, там потрібно пересісти на автобус до Синевирської Поляни, після чого чекає захоплива подорож пішки до озера - 9 км, або ж можна доплатити водієві і він довезе до заповідника. Автобус ходить раз в день. Сюрприз-сюрприз! Зате Синевирська Поляна пропонує переночувати на своїх базах відпочинку, так що все не так сумно. До речі, раз вас сюди занесло - відвідайте центр реабілітації бурих ведмедів (ну, на випадок, якщо ви не забули, що такі в Карпатах водяться).

2

 

Шацькі озера (с. Світязь, Волинська обл.) - на Шацькі озера можна приїхати не тільки заради пляжів і риболовлі, а й щоб поповнити запас життєвих сил. Тим більше що в цьому досить туристичному місці для відпочинку є всі умови. Добиратися найкраще з Ковеля і Володимир-Волинського на автобусах і маршрутках. Зі Львова є прямий автобус до Шацька і замовити квиток можна на сайті. З Києва до Ковеля є поїзд - ціна від 94 грн.

3

 

Базальтові стовпи (с. Базальтове, Рівненська область) - красиве і величне місце. Є озеро з так званим "островом любові" в формі серця. Доїхати можна з Рівного на автобусі в Базальтове.

1

 

Камінь Велетень (с. Підкамінь, Львівська обл).

Стільське городище (с. Стільсько, Львівська область) - печерне поселення - дуже цікава локація в Західній Україні. Кажуть, що під верхньому городищем знаходиться ще і підземний лабіринт древніх хорватів. на маршруті зі Львова N 585 Львів-Дуброва можна доїхати сюди цілком комфортно.

Тустань - скельна фортеця у Львівській області - ще одне місце, з яким часто приписують магічне і сакральне значення. Дістатися в Тустань можна зі Львова пересів в Східниці на маршрутку до Підгірців і вийти в селі Урич.

2

 

Буша (с. Буша, Вінницька область) - місцевість де зливаються річки Бушанка і Мурафа, недалеко від кордону з Молдовою. Основні визначні пам'ятки: музей Трипільської культури, Давньослов'янський храм, цілющі джерела, Гайдамацький яр, Древнє козацьке кладовище. У Бушу постійно організовують автобусні групові подорожі з сакральним і містичним сенсом, хоча місцевість і з точки зору історії трипільської культури являє собою великий інтерес. Доїхати до села Буша можна на автобусі, які проїжджає Ямпіль і Могилів-Подільський (селище якраз між ними).

Скельний монастир Лядова (с. Лядова, Вінницька область). Не тільки сам монастир цікавий для відвідувачів, але і навколишня природа і Дністер. Доїхати можна на автобусі з Вінниці, через Жмеринку. Подільські Товтри (м.Кам'янець-Подільськ, Хмельницька область). У них, до речі, перебувати одна з найвідоміших українських печер - Атлантида - улюблене місце спеліологов-любителів. Тут же знаходитися гора Бохіт або Богит, а також знаменита Бакота є частиною Подільських Товтр. Одним із сакральних місць також вважається "гора Отшельника".

Гора Богит (с. Городниця, Тернопільська область) в заповіднику Медобори. До створення слов'янського святилища (всього якихось 150 років тому) тут стояв ідол Святовита віком понад тисячу років. У 1948 році ідол Святовита (Світовид) переданий в історичний музей Кракова. До речі, на підході є цікавий камінь-долму. Наші предки вірили, що через під ним душі померлих переходили в інші світи. З Тернополя ходять автобуси до Гусятина. Вийти потрібно в Городниці та йти близько двох годин пішки.


 

Бакота (смт. Стара Ушиця, Хмельницька область) - це місцевість Придністров'я, яка зачарує будь-якого природними красотами. Незважаючи на те, що сьогодні вона затоплена. Недалеко знаходитися скельний монастир. До речі біля Бакоти можна поставити намет. Доїхати можна на автобусі з Кам'янця-Подільського. Напрямок - Стара Ушиця, але їхати треба до села Грушки. Запитайте у водія, говорите, що хочете потрапити в Скельний монастир.

Печерний монастир в селі Монастирок (Бережанскійр-н, Тернопільська область) -пещерний монастир, про який розповідають різні чудеса. Дівчата, які хочуть вийти заміж несуть квіти до Поклонский хреста біля входу в монастир. Також тут проводять вичитку (для тих кого це цікавить). Так що можна сказати, що це місце універсальне -під багато потреб - і диво побачити і заміж вийти і від внутрішніх демонів позбудеться. Погана новина - нормальної дороги сюди немає. На громадському транспорті - автобус з Тернополя в Більче-Золоте (до речі, поблизу печера Ветреба, яку також буде цікаво відвідати, раз ви вже тут), а далі є дорога на Монастирок.

Джуринський водоспад (с. Нирків, м Залещінкі, Тернопільська область) перебувати в п'яти хвилинах ходьби від місцевого Червоноградського замку (зруйнований, але вежі стоять і можна отримати відмінні фото). Тут є руїни водяного млина. Пам'ятки неподалік: Водоспад Дівочі сльози і печера відлюдника. Доїхати в Нирків можна на автобусі з Тернополя та Чорткова. Також в Село Нирків є автобус з Чернівців. Писаний камінь (с. Буковець, Івано-Франківська область) - місце язичницького культу в горах. До каменя доведеться йти пішки, але похід не складний. Початок - у Буковецького перевалу. У село Буковець. Є автобуси з Косова і Верховинній. До речі, в районі Косова знімали китайський фільм "Будинок летючих кинджалів».

Скелі Довбуша (с. Бубніце, Івано-Франківська область) - відоме місце сили в Україні. Тут розташовувалося спочатку язичницьке капіше, потім монастир, а потім і фортеця. Знаходиться поруч з селом Бубнище. Найкраще їхати, звичайно, на автомобілі або організованою групою, але можна і на громадському транспорті, але приготуйтеся до кількох пересадок. Велике місто поблизу - Стрий з нього можна доїхати до Болехова, де пересісти на автобус в Поляницю, а вже звідти в Бубнище. Долина Каменів (с. Брестів, недалеко від Мукачева, закарпатська область) - кажуть, що найбільший камінь має лікувальні властивості. До речі - він завжди теплий.

Гора Ігрець. (С. Буківец, Карпати).

Невицький замок (м.Ужгород) також часто називають місцем сили. Перебувати біля селища Невицьке і можна доїхати на маршрутці.

Межибож (м Межибож, Хмельницька область) вважають місцем сили, оскільки тут в давнину було капище. Також сюди їздять в Паломництво хасиди, оскільки якщо в Умані цадик Раббі Нахман упокоївся, то народився він саме в Межибожа.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024