Підприємці-порушники сплатили до бюджету Шацького району майже 700 тисяч гривень

25 Грудня 2017, 14:00
1729

Депутати Шацької районної ради заслухали на сесії звіт про роботу тимчасової контрольної комісії районної ради з питань сплати і збору ПДФО на території району та збільшення бази оподаткування і надходжень до районного бюджету.

На сесії, яка відбулася 21 грудня, звітувала з цього питання Наталія Новікова, голова комісії.

У період курортного сезону – 2017 комісія спільно з робочою групою по легалізації робочих місць Шацької РДА здійснила 25 рейдів, під час яких обстежено 172 суб’єкти господарювання на території Шацької селищної, Світязької та Пульмівської сільських рад. В результаті було виявлено  16 незареєстрованих найманих працівників, випадки продажу алкоголю без ліцензії та касового апарату, відсутності свідоцтва про державну реєстрацію підприємців, відсутності дозволів на розміщення об’єктів торгівлі тощо.

Повідомлення про тих суб’єктів господарювання, котрі проігнорували рекомендації комісії, було направлено в контролюючі органи. За інформацією головного управління державної фіскальної служби у Волинській області, його фахівцями було проведено 84 перевірки підприємців, які працювали з порушеннями. В результаті перевірок суб’єкти господарювання сплатили до бюджету майже 700 тис. грн. У Шацькому відділенні поліції складено 25 протоколів про адміністративні правопорушення, на підприємців накладено штрафи.

Певним підприємцям, які відмовляються працювати в правовому полі, голова комісії рекомендувала не надавати перевагу в 2018 році при укладанні договорів на розміщення об’єктів торгівлі в рекреаційних зонах. 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024