Переселенки з Харкова лікують у Шацьку собак, котів і гризунів

11 Квітня 2022, 21:30
Ветеринари з Харкова нині працюють у Шацьку 1659
Ветеринари з Харкова нині працюють у Шацьку

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну до Шацької громади приїхало понад 1200 переселенців з Київщини, Донеччини, Луганщини, Миколаєва, Херсона, Харкова. Тут вони отримали тимчасове житло, можливість облаштувати свій побут, оформити документи на допомогу від держави, а головне – почуватися в відносній безпеці. 

Марина Єрмолаєва і Тетяна Чаплигіна приїхали до Шацька з Харкова на початку березня. Саме в перші дні місяця росія нанесла по місту руйнівної сили авіаудари, які знищили важливі об’єкти інфраструктури. В будинку, де мешкала Тетяна, вибуховою хвилею вибило вікна – це і стало головною причиною, щоб прийняти рішення про переїзд у більш безпечне місце. А саме на Волинь.

В Шацьку їх прийняли тепло, обидві мають де жити. Небайдужі допомогли продуктами, консервацією, одягом тощо, на ринку навіть мішок картоплі продавець дав безоплатно.

Тетяна і Марина – колеги-ветеринари, які працювали в Харкові в одній клініці. Вже в Шацьку, оговтавшись після пережитого в рідному місті та нелегкої дороги на захід України, переселенки навідалися до місцевої лікарні ветеринарної медицини.

«Ми плануємо декілька місяців пожити в Шацьку, тому найперше запитали в керівництва про можливість працевлаштуватися, щоб стати корисними для людей і заробити собі на прожиття», – розповідає Тетяна.

 

Ветеринарів, які виявилися висококваліфікованими і досвідченими фахівцями, не лише вислухали, а  запропонували їм у приміщенні ветлікарні кабінет для проведення прийому чотирилапих пацієнтів.

Харківським лікарям ідея сподобалася, і вже за деякий час вони замовили стандартні інструменти для проведення операцій і приступили до облаштування свого робочого місця. Після невеликого оголошення в соцмережі до ветеринарів почали приходити люди зі своїми домашніми улюбленцями. Шачани приводять і приносять собак, котів, гризунів. Ветеринари досліджують їхній стан, встановлюють діагноз, призначають лікування. Також проводять кастрацію, стерилізацію. Можуть здійснювати видалення чужорідних тіл та складання переломів – для останнього, правда, поки не мають відповідних інструментів.

До лікарів на прийом можна потрапити, попередньо записавшись по телефону (0990630986, 0636405930). Відкриті вони і для листування в Фейсбук-месенджері:  https://www.facebook.com/profile.php?id=100010815721355

https://www.facebook.com/mariam.ermolaeva

Якщо вас непокоїть стан здоровя домашніх улюбленців, телефонуйте.

 

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024