Церковна громада з Шацька організувалися для допомоги армії

04 Квітня 2022, 11:00
Церковна громада з Шацька організувалися для допомоги армії 1762
Церковна громада з Шацька організувалися для допомоги армії

Свято-Онуфріївська церковна громада селища Шацьк разом з настоятелем протоієреєм Володимиром Гичкою з початку війни активно долучається до збору допомоги для українських військових та вимушених переселенців.

Про це інформують у Шацькій селищній раді.

На сьогодні парафіяни зібрали й передали 27,5 гривень і майже 5 тонн продуктів. Крім того, плетуть маскувальні сітки та роблять багато інших корисних справ.

«Одні віддали своїх чоловіків, дочок і синів на захист Вітчизни, інші долучились до волонтерства, а ще інші стали більше і слізно молитися, бо тільки Бог може вберегти від ворога і дати сили військовим. Парафіяни Онуфріївського храму селища Шацьк теж не стали осторонь. Всі пожертви від богослужінь були віддані на потреби армії волонтерці Сацюк Нелі», – розповідає парафіянка Валентина Стаднік.

Парафіяни несли все, як розповідає шачанка, що рахували за потрібне, ділились усім, що мали самі. Хто довозив сам, а хто не мав такої змоги, довозив настоятель храму отець Володимир.

Читайте такожШачан запрошують плести захисні сітки

У храмі було сплетено 6 маскувальних сіток. На потреби армії парафіяни мотали бинти, вирізували устілки для взуття. Також захисники отримали причіп дощок для укріплення окопів.

«До цих робіт долучились як молоді, так і старші люди. Діти, які приходили із дорослими як мурашки різали, плели, прибирали. Війна змусила всіх долучитись до оборони своєї домівки. Всім так хочеться Миру і кожен наближує його як може. І мир настане, як би не старався ворог все знищити. Він настане по наших молитвах», – йдеться в дописі.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024